Alle som kjenner meg, vet at jeg stod å flippa burgere i fire-fem år på Mac’ern på Bekkestua og i Sandvika. Av all arbeidserfaring jeg har hatt har denne vært den som har formet meg mest. Mye du kan si om rollen til McDonald’s i samfunnet knyttet til helse og mangfoldighet av mattilbud, men et bedre system for å utdanne fremtidens arbeidstagere mener jeg du skal lete lenge etter.

Husker fortsatt Stabæk-kampene på søndager. Allerede sliten etter festing på lørdagen, men likevel opp klokken syv for å åpne restauranten. Så kom rushet i 14-tiden der horder av folk fylte inngangen og frityrkoker’n peip så du trodde du hadde fått tinnitus, men alle ga jernet sammen og systemet funket.

Når jeg kom hjem, var jeg helt ferdig. Måtte vaske ut frityrlukten fra hårvoksen med Zalo og klærne måtte jeg vaske på 90 grader to ganger, men det jeg lærte var å mestre kaos og stress med planlegging og gode rutiner.

Ikke minst lærte jeg meg å stå opp å komme meg på jobb og tjene mine egne penger.

Fortsatt i dag er McDonald’s den mest utviklende arbeidsgiveren jeg har hatt, og jeg er takknemlig for at de satset på en rappkjefta 15-åring med reggis, pipestemme og null erfaring. Så heia for selskaper som legger til rette for at ungdommer kommer seg ut i arbeidslivet og får arbeidserfaring.

Les også: McDonald's lanserer ny versjon av stress-reklame: - Vi har ikke endret på grunn av kritikken