På lørdag vant Moving Mamas med gründer Kirstine Holst i spissen «Gullspiren». Prisen ble delt ut for første gang noensinne under «Gullfisken» på TV 2. 

- Vinneren av den første Gullspiren er en ekte gründerbedrift med flere veldig gode og viktige bærekraftambisjoner. Moving Mamas er laget for og av kvinner med innvandrerbakgrunn, og skaper muligheter, inntekter og arbeid for alle kvinner. Arbeidsinkludering har store positive ringvirkninger for det norske samfunnet, og bedriften bidrar til integrering, inkludering og selvstendiggjøring i arbeidslivet, ble det sagt da jurybegrunnelsen ble lest opp lørdag.

- Det er veldig stort og ærefullt, samtidig som det var litt skummelt. Man får jo mange kameraer og mye fokus på seg, og det er vi ikke så vant med. Men det var veldig god stemning, sier Holst til Kampanje.

Les også: Deler ut ny pris på Gullfisken - skal finne årets bærekraftsgründer

- En fin motivasjon
Som vinner av prisen får Moving Mamas bistand fra flere aktører. Deriblant hjelp med kommunikasjon og synlighet.

- Har dere fått diskutert med aktørene hva planen blir fremover?

- Vi har startet praten, så skal vi møtes senere. Vi gleder oss til å starte det konkrete arbeidet, og ikke minst se resultatene av å bli mer synlig og få mer fokus på de verdiene vi representerer, sier Holst.

Hun forteller at det betyr mye å få aktører som TV 2, Mediahub og Try i ryggen.

- For oss som er en liten og ganske fattig gjeng så er det viktig å bli sett og anerkjent. Hvis dette hjelper oss med å hjelpe flere «mamas», så er det en fin motivasjon. Effekten av dette blir viktig, sier Holst og fortsetter:

- Noen ting, som hvor mange som blir skattebetalere og går ut i arbeid, er lett å måle. Men det er vanskeligere å måle hvem som blir gode forbilder, blir selvstendige, får økt livskvalitet og bedre psykisk helse. Vi vet at det å delta i arbeidslivet er utrolig viktig for alle disse tingene.

Les også: Morgenstern-sjefen om Gullfisken-seieren: - Et euforisk og historisk øyeblikk

Stolt av bedriften
Da Moving Mamas entret scenen for å motta prisen lørdag hadde Holst med seg flere «mamas». Deriblant Fatima Ashoor, som er HR- og administrasjonsleder i Moving Mamas.

- Jeg kom til Norge for ti år siden. Som mange andre har jeg opplevd at man ikke lærer språk bare på norskkurs, men at man må praktisere språket i hverdagen. Det er viktig for oss som innvandrere å finne noen som gir oss håp og motiverer oss, sa Ashoor fra scenen.

Holst selv takket juryen for prisen og understreket hvor stolt hun var av bedriften hun startet opp tilbake i 2015.

- Som gründer er man litt som en forelder, og nå er jeg veldig stolt av barnet Moving Mamas på syv år, og enda mer stolt av min første kollega og gode venn, Fatima. Og på vegne av meg selv som gründer og alle våre Mamas, så vil jeg si tusen takk til juryen og TV 2 og dere andre samarbeidspartnere som har valgt ut oss og skal hjelpe oss, sa Holst.

Har sett opptakene i reprise
Holst legger ikke skjul på at det å vinne prisen i seg selv har gitt dem god motivasjon for videre arbeid.

- Man får et løft og det er veldig godt motivasjon. Det er alltid gøy å være med på et vinnerlag. Det gir god energi, sier Holst.

- Og til slutt; hvordan er stemningen hos mamasene nå?

- Det er god stemning og lørdag var veldig stas. Vi har sett gjennom opptaket, delt bilder og kost oss, sier Holst.

Les også: Les også: Seerskrell for Gullfisken - har mistet seks av ti seere på to år