Gummigranulat finnes på de aller fleste kunstgressbaner – og i Norge finnes det rundt 2000 slike baner. Gumigranulat er de små svarte plastknottene som bidrar til å holde fotballbanene spillbare, men som ofte havner på avveie. I 2023 vedtok EU et salgs- og omsetningsforbud for granulat, med en overgangsperiode på åtte år.

- Vi må hjelpe klubbene til å sikre at granulatet forblir på banen og ikke ender opp i naturen eller i vaskemaskina hjemme. Vi vet at riktige tiltak kan redusere svinnet med rundt 95 prosent, forteller Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond, i en pressemelding.

For å få bukt med miljøproblemet går Handelens Miljøfond og Norges Fotballforbund sammen ut med en felles kampanje for å skape bevissthet og engasjement en stor miljøutfordring. Det ferske samarbeidet innebærer 80 millioner plastposekroner til tiltak som skal sikre at gummiganulat ikke kommer på avveie. Etter en byråkonkurranse falt valget på Trigger som kreativ samarbeidspartner.

- Trigger kan kreativitet og de vet hvordan man engasjerer en målgruppe. De forsto oppgaven godt, og er en glede å samarbeide med, sier kommunikasjonssjef i Handelens Miljøfond Stian Kallekleiv.

Kundeansvarlig i Trigger Siri Røhr-Staff, takker for utfordringen.

 - Det er et kjempegøy oppdrag og en kampanje hvor vi kan spille på hele registeret vårt, både i betalte og fortjente kanaler. I tillegg er de fleste av oss midt i målgruppa selv, som fotballforeldre, trenere eller bare generelle fotballnerder, sier Røhr-Staff.