Etter seks år som kommersiell samarbeidspartner for Oslos bysykler, takket Obos for seg etter fjorårets sesong. Nå har Clear Channel, som forvalter syklene sammen med Oslo kommune, landet en ny avtale med Foodora.

Det kan Oslo-boere som beveger seg gjennom Jernbanetorget knapt ha unngått å få med seg.

- Foodora elsker Oslo og er alltid på utkikk etter gode lokale samarbeidspartnere som kan løfte merkevaren enda et hakk. Sammen med Clear Channel vil vi gjerne bidra til at Oslos innbyggere bruker den fantastiske byen vår enda mer, sier Cathrine Bråten, marketing operation manager i Foodora.

I tillegg til synlighet, både på syklene og på parkeringsstativene, vil Foodora Pro-kunder og Foodora-bud få rabatterte priser på bysykkelabonnement.

- Veldig riktig
Haakon Sanne
, som har tittelen Client Lead i Clear Channel, er fornøyd med å ha funnet en samarbeidspartner som i likhet med bysyklene beveger seg rundt i hele hovedstaden.

- Det ble veldig riktig da vi fant Foodora. Det er utrolig gøy å være med å farge Oslo rosa, sier han til Kampanje.

- Har det vært vanskelig å finne en ny samarbeidspartner i et tøft reklamemarked?

- Det hjelper at produktet er så godt synlig og så godt kjent. Kundene er veldig opptatt av å vite hva man får og det får man veldig tydelig frem her.

Mens Obos har hatt bysykkelavtaler både i Oslo, Trondheim og Bergen, har Foodora kun inngått et samarbeid med bysyklene i hovedstaden. Clear Channel er i prosess med å lande avtaler i de andre byene.

- Har dere hatt et ønske om å lande én partner for alle tre byer?

- Man skulle kanskje ønske at man hadde en som tok alt, selvfølgelig, men det er ikke alltid det blir sånn.

- Foodora forstår Oslo-folk
Det er reklamebyrået Ring 2 som står bak kampanjen som sparker i gang samarbeidet. Den skal fortelle folk at Foodora ikke bare leverer til hjemadressen din, men også nøyaktig der du er når du beveger deg rundt i byen.

- Dette er en kjærkommen funksjon nå som våren kommer og vi Oslo-folk inntar alle byens mer eller mindre kjente uterom for å nyte noen timer tiltrengt sol. De første budskapene handler derfor om å bestille mat til dine helt spesielle steder - for eksempel en «Burger levert til murtrappa der solen skinner så lenge», sier Per Kristian Voss Halvorsen, strategisk leder i Ring 2.

Dette er et av flere uttak som skal bygge en fellesskapsfølelse mellom Foodora og Oslo-beboerne, forteller han.

- Gjennom flere kampanjer har vi ønsket å få frem at Foodora forstår Oslo-folk. I november ga de oss 50 prosent rabatt på McDonalds fordi november gav 50 prosent mindre dagslys, i påsken hyllet de oss som holdt oss i byen, og nå viser de hvordan hele byen kan taes i bruk - både som sykkel-destinasjon og restaurant, sier Voss Halvorsen. 

Les også: Ring 2 leverer ny Foodora-kampanje: - Har gått rett hjem

Den nye kampanjen tar i bruk Clear Channels nye produkt Create Impact, noe som skal gi Foodora ekstra høy oppmerksomhet foran Oslo S.

- Vi mener at Foodora har benyttet seg av Create Impact-produktet på beste vis. Installasjonen sikrer dem stor synlighet, høy oppmerksomhet og en unik mulighet til å stå ut i bybildet, sier Isabel Davis Brodtkorb, senior manager i Clear Channel.