Anklagene mot Moonves blir framsatt i siste utgave av tidsskriftet The New Yorker, der seks kvinner forteller hvordan CBS-sjefen har trakasserte dem seksuelt.

Fire av kvinnene forteller at de ble befølt og kysset under forretningsmøter, uten at de hadde gitt samtykke til dette. To andre hevder at Moonves fysisk skremte dem eller truet med å sette en stopper for karrieren deres.

Reportasjen er signert journalisten Ronan Farrow, som tidligere i år også sørget for at saken mot filmprodusenten Harvey Weinstein begynte å rulle. Det skjedde i en reportasje han skrev for The New York Times og som han vant en Pulitzerpris for.

Fikk sparken
De seks kvinnene som står fram i The New Yorker, forteller at CBS-toppen ble kald og fiendtlig etter at de avviste ham og mener at karrierene deres har lidd som følge av det.

– Jeg ble utsatt for seksuell trakassering. Så fikk jeg sparken for ikke å delta, sier skuespiller og forfatter Illeana Douglas.

Moonves har vært en stemme i #metoo-kampanjen, blant annet ved å bidra til å finansiere en ny kommisjon som skal se nærmere på problemene med overgrep og sjikane i Hollywood.

Douglas sier at hun kjente personer knyttet til kommisjonen og vurderte å fortelle dem sin historie, inntil hun så at Moonves var et av medlemmene.

– Jeg synes ikke at en rev skal vokte et hønsehus, sier hun til The New Yorker.

Tas på alvor
– Alle anklager om uønsket oppførsel skal tas alvorlig, heter det i en kunngjøring fra styret i CBS, som derfor innleder gransking.

Moonves er en av USAs høyest betalte toppsjefer og har ifølge magasinet Forbes en personlig formue på nærmere 6 milliarder kroner.

Nyheten om de angivelige anklagene mot Moonves fikk fredag kursen på CBS-aksjer til å falle med 6,6 prosent.