Gårsdagens EM-kamp mellom Norge og Sverige hadde et snitt på 755.000 seere på TV3. Det er ny seertopp for mesterskapet. På det meste var 1.014.000 innom sendingen samtidig.

Andelen ble på 49 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

- Det er nydelig. Håndballen leverer jevnt godt, og når det ser ut som at det kommer til å vare ut hele denne uka, så er det veldig gode nyheter for TV3, sier TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

Fredagens kamp mot Ungarn samlet i snitt 560.000 seere. Kampene gjorde TV3 til landets største kommersielle kanal målgruppen 25 til 50 år både fredag og søndag.

Snittet på Norges kamper så langt er 38 prosent høyere enn snittet for gruppe- og mellomspillet sist herremesterskap. De gode seertallene kan smitte over på TV3s øvrige programportefølje, tror Massaiu.

- Ved siden av ekstremt god leveringskraft, så får TV3 et promovindu de ellers ikke har til programmer som «I lomma på Silje», «Luksusfellen» og «Boligjaktn», «Camp Kulinaris», sier hun.

- Som håndballentusiast er det også hyggelig at gutta kommer opp på seertall som er på linje med damene, legger hun til.

Les mer: Håndballgutta leverte nye jubeltall for TV3