Årets Melodi Grand Prix endte i skuffelse for NRK og vinner Ulrikke Brandstorp da det ble kjent at den internasjonale konkurransen ble avlyst for første gang på 64 år. Årsaken er selvfølgelig at Europa er hardt rammet av det nye koronaviruset.

Les mer: Avlyser Eurovision for første gang på 64 år

Mens noen land har bestemt seg for at de vil sende årets vinnere med nye låter til neste års Eurovision-konkurranse, har NRK bestemt seg for at de vil avholde nye delfinaler for å kåre en helt ny vinner i 2021.

- Vi er trygge på at det er riktig å holde på den norske MGP-modellen, og har kommet til at publikum er best ivaretatt ved å arrangere MGP i tråd med den seksti år lange tradisjonen, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning, i en pressemelding.

- Drømmen er knust
I et Instagram-innlegg uttrykker Ulrikke Brandstorp stor skuffelse over NRKs avgjørelse.

- Drømmen min er knust, skriver artisten, som hadde håpet NRK ville velge å sende henne til neste års internasjonale oppgjør.

- Det knuser hjertet mitt overfor fansen som har vært helt fantastiske støttespillere og en utvidet familie de siste månedene, at vi ikke får muligheten til å oppleve ESC sammen, skriver hun.

- Naturligvis leit
Ulrikke Brandstorp skal ha samtidig ha takket nei til å stille som finalist i en ny norsk finale neste år. Det begrunner hun med at hun ikke ønsker seg en finaleplass på bakgrunn av at hun ikke fikk delta i Eurovision i år.

- At årets konkurranse er avlyst er naturligvis leit for Ulrikke som har satset knallhardt foran årets MGP og Eurovision, men alle er enige om at situasjonen verden er inne ikke gir rom for store musikkonkurranser. Vi tilbød Ulrikke å være med som finalist i neste års MGP, men jeg har forståelse for at det er vanskelig å erstatte det å stå på Eurovision-scenen i år. Ulrikke er en fantastisk artist som vi nok kommer til å se mye til i årene som kommer, sier Christina Rezk Resar.

Hun forteller at de vil dele flere detaljer om neste års konkurranse på et senere tidspunkt. Det som allerede er klart, er at seerne vil få et gjensyn med Ulrikke Brandstorp og låten «Attention» som et pauseinnslag i den norske finalen.