TV 2 og Telia er enige om en midlertidig avtale som sikrer Gets kunder tilgang til TV 2-kanalene. Det skjer en uke etter at TV 2 nærmest ga opp håpet med å finne en midlertidig løsning. Nå viser det seg at Telias TV-distributør Get og TV 2 likevel er blitt enige.

- TV 2 er glade og lettet over å ha fått den midlertidige avtalen på plass, og at seerne er ute av skvisen. Vi vet at mange har savnet TV 2. En midlertidig løsning har vært vårt hovedfokus gjennom hele juni. Men det gjenstår fortsatt veldig krevende forhandlinger, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en melding. 

Les også: - Telia krever at de skal betale 20 prosent mindre enn andre distributører

Partene skal dermed forhandle videre om en langvarig avtale. Konflikten er med andre ord fortsatt ikke over, men rundt én million norske TV-seere kan igjen få muligheten til å se TV 2 Nyhetene, «Allsang på grensen», «Quizmaster» og «En kveld hos Kloppen», samt flere av de avsluttende kampene i Premier League. Det melder TV 2 i en melding fredag kveld.

Les også: Nytt stridspunkt i TV-konflikten - dette krangler TV 2 og Telia om

I pressemeldingen heter det at partene er ihnnstilt på konstruktive forhandlinger videre, selv om avstanden mellom partene så langt har vært stor. Som Kampanje tidligere har skrevet startet konflikten med at TV 2 krevde rundt 100 millioner kroner i året mer av Telia, for at TV-distributøren fortsatt kunne videreformidle TV 2s kanaler i en ny avtaleperiode. Telia svarte med å tilby 100 millioner kroner mindre. 

Nå har partene i det minste blittt enige om å forhandle videre uten svarte skjermer. 

- På vegne av våre kunder er vi glade for at TV 2s kanaler nå er tilbake. Vi vil samtidig beklage situasjonen som har vært den siste måneden overfor våre kunder. Vi har funnet en god midlertidig løsning for begge parter, og vi ser fram til å jobbe sammen for å bli enige om en ny langsiktig avtale så raskt som mulig, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan for Telia Norge.

Les også: Altibox-avtale kan vise vei - spiller inn TV 2 Sumo i TV-konflikten med Telia