11. september er det premiere på «Landskampen» på TV 2. Som Kampanje tidligere har skrevet, har TV 2 besluttet å sende programmet som planlagt til tross for den alvorlige siktelsen som er tatt ut mot programleder Petter Northug for kjøring i ruspåvirket tilstand, fartsovertredelse og narkotikalovbrudd. 

XXL bekrefter via pressekontakt Marte Rasmuz Eriksen at de er en av sponsorene bak TV 2-programmet «Landskampen». De har ikke bestemt seg for hvordan siktelsen vil påvirke deres rolle i programmet.

- XXL har inngått en sponsoravtale med TV 2 knyttet til «Landskampen». I avtalen inngår produktplassering av vannflasker og sponsorplakater, sier Eriksen til Kampanje. Hun legger til: 

- Generelt er dette en alvorlig sak. Vi gjør løpende vurderinger, men det er for tidlig å konkludere eller kommentere hva vil gjøre.

TV 2 vil ikke røpe sponsorer
Salgs- og markedsdirektør i TV 2, Bjørn Gunnar Rosvoll, sier til Kampanje at de har løpende kontakt med alle sine sponsorer og samarbeidspartnere, også i forbindelse med «Landskampen».

Rosvoll vil imidlertid ikke røpe hvilke sponsorer det er snakk om, men sier at de så langt ikke har fått noen negative reaksjoner etter forrige ukes siktelse. 

- Det er den enkelte sponsor som bestemmer om de ønsker å fortelle om de er sponsor før programmet sendes. Vanligvis er det flere aktiviteter som skal starte samtidig, og vi kjenner ikke alle detaljene knyttet til dette, sier han.

- Har dere solgt ut alle sponsoratene knyttet til «Landskampen»? 

- Det er fremdeles noen ledige plasser, og vi er i dialog med flere, sier Rosvoll.

Dermed begynner det å haste for TV 2 å fylle opp sponsorplakatene som vises i forkant av denne type programmer. Som regel er tre-fire slike sponsorer tilknyttet hvert program.

Les også:- Han kan gråte som Johaug, uten at det vil hjelpe

Dæhlie taus om bekledning
I helgen uttalte Eriksen til VG at XXL nå også vurderer hva de nå skal gjøre som en av de største forhandlerne i Norge av Northug-brillene. 

Profflaget Uno-X har allerede kuttet sin sponsoravtale med Northug, mens Redd Bull foreløpig har forholdt seg tause om hva som vil skje med deres sponsoravtale med skistjernen. 

I pressebildene som er sluppet av TV 2 er de norske utøverne i «Landskampen» ikledd treningsklær fra Dæhlie. Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Active Brands – som i tillegg til Dæhlie også står bak merker som Johaug og Kari Traa – for å høre hvordan de stiller seg til siktelsen, men de har ikke besvart våre henvendelser. 

Toner ned Northug-fokus
Tidligere denne uken skrev Kampanje at selv om TV 2 sender «Landskampen» som planlagt, toner de ned fokuset på Northug, som er en av programledere. 

Dette kom klart til syne på TV 2s høstlansering som ble sendt digitalt torsdag ettermiddag til presse, annonsører og mediebyråer, der Northug var klippet helt bort fra presentasjonen av «Landskampen».

- Vi ser alvorlig på det som har skjedd. Det er en alvorlig hendelse og en uklok handling av Northug, så dette gjør vi ikke for å ikke bagatellisere det, men stilt opp mot en å kaste en hel produksjon, har vi valgt å sende «Landskampen» som oppsatt, sa kanaldirektør Trygve Rønningen til Kampanje tidligere i uken.

Les mer: TV 2 gjør endringer i Landskampen-lansering: - Northug har en veldig liten rolle