Lanseringen av den nye globale strømmetjenesten innebærer at Dplay vil bli omdøpt til Discovery+ i Norden og at mer Eurosport-innhold vil finne veien til den nye tjenesten i løpet av 2021, ifølge en pressemelding.

I USA lanseres Discovery+ i samarbeid med telegiganten Verizon 4. januar 2021. Samarbeidet sikrer 55 millioner kunder et års tilgang på tjenesten.

- For norske og nordiske Dplay-kunder betyr dette at de i januar vil bli møtt av en helt ny merkevare. De vil få tilgang til akkurat det samme innholdet som er tilgjengelig på Dplay i dag – og selvfølgelig til enda mer eksklusivt innhold i fremtiden – og vi vil i tillegg gradvis tilby mer av sportsinnholdet vårt på den nye strømmetjenesten, sier Nicklas Norrby, som leder Discovery Nordics.

Med Discovery+ samler det amerikanske TV-konsernet sine krefter i én strømmetjeneste. Ambisjonen er å være verdensledende innen underholdning fra virkeligheten.

Discovery+ skal i første omgang lanseres i 25 land. Først ut er India, Storbritannia og Irland.

- Vi har jobbet metodisk de siste to årene for å samle og benytte alle våre strategiske fordeler til lanseringen av Discovery+ – deriblant våre verdensomfattende distribusjons- og reklamepartnerskap, et verdensklasse-tilbud av kjente merkevarer, autentiske personligheter og et svært omfattende innholdsbibliotek med et bredt utvalg av eksklusive titler, sier David Zaslav, administrerende direktør i Discovery i en pressemelding.

- Med Discovery+ benytter vi den globale muligheten vi har, til å være verdens ledende leverandør av såkalt «non-scripted» historiefortelling på strømmefronten, og vi gir husholdninger og mobilbrukere et distinkt, tydelig og differensiert tilbud som kombinerer solide og evig-aktuelle sjangere som livsstil og underholdning fra virkeligheten. Vi mener Discovery+ er det perfekte supplement til de andre strømmetjenestene, og vi er veldig glade for å kunne samarbeide med Verizon og bringe vårt unike innhold ut til deres kundebase, fortsetter han.