Design- og kommunikasjonsbyrået Riktig Spor ble etablert i Bødø i 2008, og for to år siden  etablerte byrået seg også i Narvik. Nå har Riktig Spor – som har Nord-Norge som hovedmarked – også kjøpt seg inn i designbyrået Mac&Tusj, som ligger i Mo i Rana.

Brita Bjørnbakk, daglig leder på kontorene i Bodø og Narvik, sier at de valgte å gå inn i Mac&Tusj fordi byrået drives av to svært dyktige designere – Tone Gurendal og Veronika Amundsen – som har etablert et godt rykte i sitt nærmiljø. 

- De hadde en fin portefølje som vi kunne jobbe sammen med dem om å videreutvikle. Vi har håndtert en del kunder på Mo i Rana fra Bodø tidligere, og de kundene ønsker vi å nå komme nærmere ved å etablere oss på Mo i Rana, sier Bjørnbakk til Kampanje. 

Hun legger til at det vil bli spennende å kunne bruke erfaringen og kompetansen de har til å styrke design-miljøene utenfor kjernen de har i Bodø. 

- Det ser vi en mulighet for gjennom satsningen vi har nå. Det å utvikle sterke merkevarer i hele Nordland er kjempeviktig. Det er viktig at vi får sterke, tydelige bedrifter som vokser frem i vår region. Det er kjempeviktig for fremtiden, sier Bjørnbakk.

- Ambisjonen er å bli størst
Nå teller de ti ansatte på kontoret i Bodø og fem ansatte på kontoret i Narvik. I Mo i Rana er de foreløpig fortsatt to, men er på leting etter en webutvikler, en digital markedsfører og en kommunikasjonsrådgiver. 

Blant Riktig Spors kunder finner en blant annet Polarkraft, Arktisk Filharmoni, boligbyggelaget Nobl og flere kunder innenfor fiskerinæringen. 

- Hvor store har dere planer om å bli? Ønsker dere å bli det største byrået i Nordland? 

- Det vi ser på er å kunne spre både kompetanse og medarbeidere utover i en landsdel som ikke har vært befengt med mange med design- og markedsføringskompetanse. Så det er jo det å bli størst som er ambisjonen, sier Bjørnbakk. 

- Er det mye konkurranse?

- Det finnes en del mindre konstellasjoner med en eller to designere som sitter litt spredt. Det å danne et fellesskap der alle kan styrke og utvide kompetansen sin, det er styrken ved å være stor. Det er mye konkurranse i Bodø, det er det ingen tvil om, sier Bjørnbakk. 

Har omstrukturert selskapene
Mac&Tusj har nå byttet navn til Riktig Spor Mo i Rana, og kontoret skal ledes av Jannike Ramsvik, som frem til nå har jobbet ved kontoret i Bodø. 

Bjørnbakk forteller at før kjøpet av Mac&Tusj, omstrukturerte Riktig Spor de to selskapene i Bodø og Narvik til et selskap, Riktig Spor Holdning AS. I dette selskapet eier Bjørnbakk, Ramsvik og Jofrid Bergslid 33,3 prosent hver. 

I fjor, før omstruktureringen, hadde Riktig Spor Narvik AS driftsinntekter på 3,2 millioner, og Riktig Spor-selskapet basert i Bodø hadde en omsetning på nærmere åtte millioner. 

På Mo i Rana eier Bjørnbakk, Ramsvik og Bergslid 67,8 prosent, mens Gurendal og Amundsen – som tidligere var kjent som Mac&Tusj – eier resten. 

Dette grepet gjør oss rigget til eventuelle andre grep ved en senere anledning, sier Bjørnbakk. 

Les også: Gjør skillingsbolle-suksess til nytt kreativt byrå