Det er ikke bare logoen som er blitt ny siden sist. TV 2-sjef Olav T. Sandnes lover også fornyelse og større risikovilje når han presenterer høstens programmer på et arrangement på Colosseum Kino i Oslo i dag.

- Jeg tror seerne i år vil merke taktskiftet TV 2 står midt i. Vi leverer på vårt eget løfte om fornyelse med et tosifret antall nye titler. Når vi i tillegg har etablerte underholdningsfavoritter, fantastiske sportsrettigheter og en nyhetsredaksjon på tå hev foran stortingsvalget ligger alt til rette for en spennende høst, sier Sandnes i en pressemelding.

Det betyr ikke at kanalen skroter velkjente konsepter som «Skal vi danse» og «Farmen», som begge står foran sin 17. sesong i høst. Også programmer som «Landskampen», «Bloggerne» og «Huskestue» bør være godt kjente for TV 2s faste seere.

Men vi finner 13 helt nye programmer på høstens meny, inkludert «Lego Masters», en konkurransereality som allerede har gjort suksess i utlandet.

- Dette formatet vet vi har mange fans. Det finnes vel knapt noen som har vokst opp uten Lego, og deltakerne i «Lego Masters» tar byggekunsten til et nytt nivå. Programmet har samlet familien foran skjermen i land etter land, og snart skal vi vise det i norsk utgave til publikum her hjemme. Håpet er at det vil fenge både store og små, sier TV 2-sjefen.

Han disker også opp med den nye dramakomedien «Kjære landsmenn», der Atle Antonsen og Ine Jansen spiller et kongepar som til sin forskrekkelse oppdager at populariteten deres har stupt hos den norske befolkningen.

Mer humor blir det i «Bislett bnb», der vi møter vi kollektivbeboerne Frans, spilt av Martin Lepperød, Simen, spilt av Johan Sigmundstad og Bella, spilt av Giulia Hellesdatter Roi, som må leie ut sofaen for å få endene til å møtes.

Andre nyvinninger er dokumentarseriene «Petter og Svein stikker», som tar utgangspunkt i vennskapet mellom Petter Nyquist - også kjent som Petter Uteligger - og Svein Stang, «Annerledes», der influencer Emma Ellingsen møter mennesker som måtte kjempe for å bli godtatt for sin annerledeshet, og «En del av meg», der Solveig Kloppen og Geir Fredriksen skal hjelpe familiemedlemmer som har brutt kontakten til å finne sammen igjen.

«Ekte», «Emmas stemme», «Forsvinningen på Lørenskog», «Grorud underdogs», «Idrettsforeldre», «Mina og meg går Finnmark på tvers» og «Tufte» utgjør resten av høstens nyheter på TV 2.

I tillegg blir det gjensyn med «Truls à la Hellstrøm», «Alex og Aune», «Toll», «Sofa», «Skavlan», «Lystløgner», «Jakten på kjærligheten», «Isabel», «Wunderland», «Hjerteslag», «Funkyfam», «Farfar», «Vårt lille land» og «Åsted Norge»-

- Vi konkurrerer jo som kjent ikke bare med norske og internasjonale innholds- og mediehus, men også med alt annet folk bruker tiden sin på. I mylderet av tilbud handler det i bunn og grunn om å gjøre oss fortjent til folks tid, og det tar vi på alvor. Vårt løfte er at vi skal skape øyeblikk som har verdi. Hvor vi engasjerer, gleder, begeistrer og forarger. Håpet for høsten er at seerne rett og slett skal velge oss, sier Olav T. Sandnes.

Les mer: Bruker 800 millioner på norsk innhold - dette skal TV 2s underholdningssjef kjøpe mer og mindre av