Guro Valland (36) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Bergensavisen (BA) i Bergen. Hun kommer fra rollen som sjefredaktør og daglig leder i Avisa Hordaland på Voss og er den første kvinne som blir sjefredaktør i Bergensavisen.

- BA har en sterk posisjon og en sterk kultur som jeg blir inspirert av. Slik jeg forstår avisen, er mye lagt til rette for at dette blir en superspennende jobb. Jeg tenker spesielt på den sterke abonnementsveksten og den gode økonomiske utviklingen. Det forteller meg at BA-journalistikken er viktig for mange, og kan bli det for enda flere. BA skal fortsette å være en tydelig, folkelig og solid lokalavis for alle bergensere, sier Valland i en melding.

Hun tar over etter Sigvald Sveinbjørnsson som sa opp sin stilling i fjor høst. 

Les også: Bergensavisens sjefredaktør slutter

Jobbet tidligere i DN
Guro Valland har ledererfaring fra områder innen redaksjonell innsikt og målgrupper i Dagens Næringsliv (DN) og var sentral i avisas strategiske arbeid med avisens brukere.

- Journalistikken er alltid det viktigste, og jeg må bruke tid på å bli kjent med BA og folkene som jobber der. Så har jeg selvsagt noen tanker om hvilke grep avisen kan ta for å bygge videre på alt det gode BA-gjengen har fått til, og det ser jeg frem til å diskutere med redaksjonen. For eksempel ser jeg potensial innen politikk og debatt, og hvordan vi presenterer innholdet vårt, sier hun.

Valland har også lang redaksjonell erfaring fra Bergens Tidende (BT) der hun i flere år jobbet som økonomi- og næringslivsjournalist, og påtok seg i perioder ulike lederroller i redaksjonen. 

- BA er en viktig avis for tusenvis av bergensere. Ingen kjenner Bergen som BA. Alle kommuner trenger lokaljournalistikk som er tett på det som skjer.  Lokalavisene spiller en avgjørende rolle, både for kritisk journalistikk og som et lim i lokalsamfunnet. Kanskje særlig gjelder det Bergen, sier hun. 

Styreleder Morten Nilsen er svært tilfreds med ansettelsen av Valland i Bergensavisen.

- Guro har sterke lederegenskaper med evne til å sette retning og gjøre tydelige prioriteringer. Hun har bred publisistisk erfaring, og har oppnådd sterke resultater. I tillegg er hun dyktig til å få med seg folk. Guro har de nødvendige kvalifikasjonene, erfaringene og egenskapene som skal til for å skape ytterligere digital vekst, utvikle god og relevant kvalitetsjournalistikk og befeste BA sin posisjon som Bergens foretrukne lokalavis, sier Nilsen. 

Valland begynner i jobben når hun er ferdig med fødselspermisjonen på nyåret 2023.