Verdens største strømmeselskap Netflix kommer med en skikkelig sjokkmelding tirsdag kveld i forbindelse med at selskapet legger frem sine tall for årets første kvartal. Der kommer det frem at Netflix for første gang på ti år mister kunder, skriver Bloomberg.

Hele 200.000 kunder takker for seg og det står i kraftig motsats til markedet og selskapets forventning om 2,5 millioner nye kunder i kvartalet. I fjor på denne tiden hanket Netflix inn nærmere fire millioner nye kunder. 

Netflix skylder på den økte konkurransen på strømmemarkedet, deling av passord og inflasjonen. Også den pågående russiske invasjonen spiller ifølge strømmegiganten inn og strømmeselskapet mener at krigen og den spente situasjonen har gitt et tap på 700.000 kunder på det russiske markedet. 

Selskapet sier videre at de ville hatt en økning på en halv million abonnenter uten krigen i Ukraina. Men det ville uansett vært langt unna det anslaget for vekst selskapet selv kom med i januar i år.

Les også: Netflix tar ned tjenesten i Russland

Strømmetjenesten hadde ved utgangen av mars 221,6 millioner abonnenter, men selskapet skriver i sin rapport at de forventer å miste to millioner kunder i andre kvartal.  

- Vår inntektsvekst har mistet mye fart selv om strømming vinner over det lineære og våre titler fortsetter å være veldig populære verden over. Men vår relative høye penetrasjon i husholdningene, som også inkluderer at husholdninger deler på kontoer, kombinert med konkurransen, gir oss motvind, skriver selskapet i rapporten. 

Ifølge E24 stuper Netflix på børsen i USA i etterhandelen og det med hele 20 prosent.