Det var justisminister Emilie Enger Mehl som kunne strekke hendene i været da hun stakk av med seieren i årets «Kompani Lauritzen». Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller at helgens finale foreløpig har en Total Screen Rating på 819.000 seere.

Sesongens seertall har vært preget av TV 2s brudd med TV-distributøren Altibox. 1. april i år forsvant totalt rundt én million seere fra TV 2s kanaler, da de og Altibox ikke kom til enighet om en ny avtale. Det hadde umiddelbar effekt på «Kompani Lauritzen», som mistet 100.000 seere på én uke.

Les også: Kompani Lauritzen mistet over 100.000 seere etter bruddet med Altibox

Til sammenligning hadde fjorårets finale av programmet 1.171.000 seere etter like mange dager ute. Det gir finalen 2022 en nedgang på 352.000 seere sammenlignet med finalen 2021.

- Vi er sykt godt fornøyde med tallet med tanke på at vi har 25 prosent mindre distribusjon enn i fjor. Og vi vet at tallet vil øke ytterligere utover uka, så vi er egentlig jublende glade vi, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

- Men det er likevel rundt 350.000 færre seere enn i fjor?

- Ja, men det er det jo en helt naturlig forklaring på. Årets sesong har et snitt på rundt én millon seere. Jeg vet ikke om dette er offisielt enda, men jeg har hørt at en halv milllion av disse kommer fra TV 2 Play. Så jeg vil kalle det en formidabel suksess, fortsetter Haldorsen som takker produksjonsselskapet Seefood og interne krefter for sesongen.

- Blir det mer Kompani Lauritzen til neste år?

- Ja, det ligger det an til. Det er vel ingen grunn til å gi seg med en slik suksess. Vi kommer til å fortsette, sier Haldorsen.