Nordic Entertainment Group så dagens lys da svenske Modern Times Group i 2018 valgte å dele opp konsernet og skille ut TV- og radiovirksomheten. Selskapet består blant annet av TV- og radiokanalene TV3 og P4, men de siste fire årene er det strømmetjenesten Viaplay som har vært flaggskip og primære fokus.

Det skal nå gjenspeiles i selskapsnavnet som heretter vil være Viaplay Group. Endringen ble vedtatt på en generalforsamling i dag.

- Vi er nå Viaplay Group. Det er en riktig avgjørelse på et riktig tidspunkt for vårt raskt voksende selskap. Viaplay er til stede i alle våre markeder, er vår mest gjenkjennelige merkevare og vår største inntektskilde. Denne endringen vil komme hele selskapet til gode ved å gjøre oss mer synlig og strategien vår enda tydeligere. Dette er en milepæl for våre ansatte, samarbeidspartnere, investorer og alle som er tilknyttet Viaplay Group, den internasjonale strømmeutfordreren, sier konsernsjef Anders Jensen i en pressemelding.

Viaplat Group har den seneste tiden investert kraftig i en internasjonal ekspansjon av Viaplay. Strømmetjenesten har nå 4,8 millioner kunder med et mål om 12 millioner innen utgangen av 2025.

Viaplay skal være til stede i 21 markeder, inkludert Storbritannia, Canada og Tyskland, i løpet av 2023. 

Les mer: Ingen Netflix-effekt for Viaplay - nærmer seg fem millioner kunder