I november er det avspark i det mye omdiskuterte Qatar-VM. NRK står klare med sine programledere. Det er nyhetsanker Ingerid Stenvold som får jobben med å lede sendingene, sammen med sportsjournalist Emil Gukild.

- Jeg kan knapt tenke meg en mer utfordrende oppgave. Fotball-VM er verdens største idrettsbegivenhet. VM i Qatar har samtidig høyst problematiske sider utenom det sportslige, og det kommer til å prege mesterskapet. Balansegangen mellom å la fotballen skinne og å dekke regimets og FIFAs skyggesider, blir den store utfordringen. Det blir gøy, og det blir vanskelig, sier Stenvold.

Les også: Aleksander Schau sier nei til NRK under fotball-VM i Qatar

Stenvold jobbet tidligere i NRK Sport, men har siden 2010 vært nyhetsanker i Dagsrevyen på NRK.

- Ingerid er en svært dyktig journalist og programleder. Vi er veldig fornøyde med å få henne med på vårt VM-lag og er trygge på at hennes erfaring med både sport og nyheter blir viktig i vår dekning av mesterskapet, sier Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef for event i NRK Sport.

Gukild på sin side jobber fast i sportsavdelingen til NRK og er best kjent for å lede NRKs vintersportssendinger.

- Å lede fotball-VM blir en utfordring jeg ser frem til. At mesterskapet går i Qatar er svært problematisk, men i valget mellom boikott og å belyse hva som foregår på og utenfor banen, så føler jeg at sistnevnte kan gjøre en større forskjell. Det blir en stor trygghet å ha Norges dyktigste programleder Ingerid Stenvold med på laget, sier Emil Gukild.

Les også: NRK og TV 2 har tatt ut laget - får jobben med å følge EM-jentene

- Emil er godt kjent for vårt sportspublikum. Han har en fantastisk energi og et engasjement i forberedelser og gjennomføring av sendinger som vi gleder oss til å få se under fotball-VM, sier Sarre-Jensen.