Espen Olsen Langfeldt kommer fra en stilling som programredaktør i Nyhetsdivisjonen med ansvar for digital publisering av nyhetsinnhold og direkte oppdateringer på TV, radio og nett. Han har tidligere vært blant annet redaksjonssjef i VG.

- Espen er en energisk medieleder med stor kunnskap om journalistikk og publisering på alle plattformer. Og et brennende hjerte for sport - både de store eventene som samler hele nasjonen og den kritiske sportsjournalistikken. Vi er sikre på at Espen kan lede NRK Sport inn i en ny tid med nye utfordringer i stadig raskere tempo, sier konstituert direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Charlo Halvorsen, i en pressemelding.

Espen Olsen Langfeldt overtar jobben som sportsredaktør etter Egil Sundvor, som skal over i ny rolle som redaktør i Dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK.

- Jeg gleder meg enormt til å begynne i NRK Sport. Det er en institusjon i Norge som forvalter et meget viktig oppdrag på vegne av NRK og det norske folk, og det er med en viss ærefrykt og stolthet at jeg går inn i den jobben. Jeg vet at det er veldig mange dyktige folk i avdelingen, og de gleder jeg meg til å jobbe sammen med, sier Espen Olsen Langfeldt.