Viaplay Group gjør flere rokkeringer i toppledelsen fra og med 1. juli. Det melder konsernet i en pressemelding onsdag denne uken.

Blant endringene er en «ny nordisk modell» hvor den nye konsernsjefen til Viaplay, Jørgen Madsen Lindemann, går tilbake til en ledermodell med landssjefer. Det innebærer blant annet at P4-sjef, Kenneth Andresen, blir ny norgessjef for Viaplay. 

Stillingene som sjef for de respektive markedene forsvant i forbindelse med en større omorganisering i strømmeselskapet i 2019. Den gang forsvant den foreløpige siste norgessjefen Vegard Drogseth Klubbenes ut av selskapet. Nå går Andresen inn i en tilsvarende stilling igjen.

- Med organisasjonsendringene som ble annonsert i dag vil vi sikre at vi investerer i kjerneområder av virksomheten, det som gir størst potensiell avkastning, skriver den nye norgessjefen i Viaplay Group i en e-post til Kampanje. 

- Ved å rette fokuset til lokalt relevante produkter og opplevelser sørger vi for at vi er så tett på våre kunder som mulig. Jeg er svært optimistisk og har stor tro på at dette kommer til å være veldig bra for Viaplay Group som helhet, og ikke minst for Norge, fortsetter han.

Les også: - Ny Viaplay-sjef kan bli nødt til å stenge ned land og selge unna TV-sport

Ifølge pressemeldingen vil toppsjefen Lindemann også tiltre som øverste sjef for Sverige og Finland, mens selskapet ser etter en permanent leder for de to landene. Lars Bo Jeppesen blir visepresident og administrerende direktør for Danmark og Island, mens Petter Nørrelund, som nylig vendte tilbake til selskapet som sportsdirektør, i tillegg får ansvaret for selskapets operasjoner i Nederland, Polen, Baltikum og Storbritannia.

Endringene kommer i kjølvannet av at Anders Jensen gikk av som administerende direktør i Viaplay Group med øyeblikkelig virkning 5. juni i år. Da justerte samtidig selskapet sine utsikter for året, og aksjen raste på børs.

I dag er selskapets verdi på børs rett over 4,6 milliarder svenske kroner. Før aksjekrasjen i starten av juni var verdien på over 17 milliarder svenske kroner. I skrivende stund har aksjen tatt seg opp nesten 10 prosent etter meldingen om endringene i toppledelsen.

Viaplay Group står midt i selskapets største krise noensinne etter at det  ble kjent at konsernet møter mindre etterspørsel fra TV-abonnentene og nedgang i reklamemarkedet, og at selskapets resultater for 2023 blir langt svakere enn ventet.

Les også: Viaplay-sjefen går av - kutter prognosene for 2023