Mentorprogrammet i regi av Medienettverket og MBL har sikret seg finansiering for enda et kull etter gjennomføring av de planlagte tre kullene i prosjektet. Det skriver MBL i en pressemelding torsdag denne uken.

- Vi er veldig glade for at alle konsernene bidrar til å fortsette dette programmet. Vi vet at prosjektet har hatt stor betydning for rekruttering av ledere i mediebransjen, og nå ser vi frem til å ønske nye talenter velkommen, sier Trine Ohrberg, ansvarlig for mentorprogrammet i MBL.

Mentorprogrammet ble startet i 2018 og har vært et femårig prosjekt. Så langt har totalt 104 mentorer og adepter deltatt i de tre kullene programmet har hatt. Mediebransjen står samlet bak programmet og tar et felles ansvar for å sette kjønnsbalanse på agendaen, og videreutvikle talenter for fremtiden. Nå åpnes det også for at menn skal kunne søke på programmet som vil gå gjennom 2024.

- Mentorprogrammet blir nå et tilbud for alle. I kull fire åpner vi for at menn også kan søke om opptak, og vi oppfordrer fremdeles kandidater med flerkulturell kompetanse om å søke, sier Jannicke Kjeilen Dyrøy, styreleder i Medienettverket.

Programmet vil følge samme mal med gode erfaringer fra tidligere kull, skriver MBL. Den faglige partneren vil være Elisabeth Østrem fra Vissa AS. Alle samlinger holdes på Pressens hus. Det planlegges fire fellessamlinger i løpet av programmet. Oppstart for kull fire blir i januar 2024.

Frist for å søke er satt til 30. oktober.