John-Ragnar Aarset sier opp stillingen sin i partiet.  Arbeidet med å finne erstatteren starter ifølge en pressemelding fra Høyre med en gang.

- Jeg har fått være med på to fantastiske valgkamper, utvidelse av regjeringen i to omganger, viktige politiske gjennomslag for at Norge skal bli et enda bedre land å bo i, god utvikling av partiorganisasjonen og viktig arbeid med å styrke partiorganisasjonskulturen i Høyre, sier Aarset i meldingen.

Høyre-politikeren har sin bakgrunn fra politikken og PR-bransjen. Han jobbet i Gambit H+K, fra 2008 til 2012, men var før det informasjonsrådgiver for Høyres stortingsgruppe, politisk rådgiver for Erna Solberg da hun var kommunal- og regionalminister i Bondevik II og pressekontakt for Høyres stortingsgruppe og partileder Erna Solberg fra 2005 til 2008. 

I meldingen sier Aarseth følgende om årsaken til at han slutter i politikken for andre gangen. 

– Batteriet mitt er definitivt ikke tomt, men jeg erkjenner at det beste for meg selv og Høyre er at det kommer inn nye krefter i stillingen som generalsekretær, sier Aarseth.

- Er du åpen for en retur til kommunikasjonsbransjen? 

- Jeg ikke i noen prosesser med ny arbeidsgiver enda og har ikke prioritert å tenke så mye på fremtiden enda. Men jeg tar sjansen på at det finne et levebrød der ute, sier Aarseth. 

Statsminister Erna Solberg er full av lovord om generalsekretæren.

– Jeg vil gjerne takke John-Ragnar for den viktige og solide jobben han har gjort som generalsekretær for Høyre. Jeg skulle gjerne hatt ham med videre, men har respekt for valget han, sier statsminister og partileder Erna Solberg i pressemeldingen