Statsminister Erna Solberg (H) sier hun tirsdag har irettesatt statssekretær Peder W. Egseth for hans delaktighet i Molde-ordførerens kritikk av Oslo.

På en hasteinnkalt pressekonferanse tirsdag sa Solberg at det ikke er en oppgave for Statsministerens kontor å bidra til utspill som skaper konflikt mellom ulike kommuners håndtering i pandemien.

Forsvarstalen kommer etter at NRK mandag avslørte at Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) fikk hjelp av statssekretær Egseth til å komme i kontakt med VG i forbindelse med sin kritikk av håndteringen av koronapandemien i Oslo.

I etterkant har kritikken haglet både mot Solberg og Høyre. Solberg, som sier hun ikke kjente til saken før hun leste den i avisen søndag, sier hun nå har gjort det veldig tydelig for Egseth hva som regjeringens strategi.

- Jeg opplever at den strategien vi har hatt om å støtte opp under kommunenes arbeid har vært ganske tydelig. Hvis ikke den har vært tydelig nok, er den i alle fall tydelig nok i dag, sa Solberg.

Da TV 2 ville vite hvordan hun kan ha tillit til Egseth som statssekretær ed Statsministerens kontor, dersom hun har vært så tydelig svarte Solberg at alle fortjener en ny sjanse.

– Alle som kjenner meg vet at jeg har ett viktig mantra i mitt liv: Alle kan gjøre feil, og de fortjener å få nye sjanser.

(©NTB)