I januar begynte Nicolai Østeby (21) i et engasjement i Høyres kommunikasjonsavdeling. Nå blir han fast ansatt, og skal blant annet fungere som rådgiver for nestlederne Henrik Asheim og Tina Bru.

- Jeg er bare veldig glad for å få være med videre på laget som skal vinne valget neste år. Å jobbe her er ikke bare faglig givende og utfordrende, men rett og slett utrolig gøy, sier Østeby.

Siden 1. januar har han jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Høyres stortingsgruppe, med særlig ansvar for finans og arbeid- og sosial. Det skal han fortsette med, men fremover som fast og ikke bare midlertidig ansatt.

Sammen med rådgiver i partiledelsens stab Therese Eia Lerøen og kommunikasjonsrådgiver Cecilie Jensen Aardal, utgjør Østeby trioen som frem mot stortingsvalget neste år skal jobbe tettest på Høyres nestledere Henrik Asheim og Tina Bru.

Til sommeren får 21-åringen fra Kristiansand et ekstra stort ansvar. Fra 15. mai til 1. oktober skal han fungere som rådgiver og pressekontakt for Høyres nestledere.

I den perioden skal nemlig både Lerøen og Jensen avvikle foreldrepermisjon.

- Nicolai er et stort Unge Høyre-talent, og han har så til de grader levert varene også de månedene han har fått prøve seg i Høyres kommunikasjonsavdeling. Vi er veldig glade for at han blir en fast del av gjengen vår, skryter informasjonssjef Iris Tveten.

- Han er kunnskapsrik, har spennende tanker om analyse og strategi og en nyhetsteft som er gull verdt for oss i kommunikasjonsarbeidet vårt. Flinke folk fortjener å få muligheter, og er du god nok, er du gammel nok, sier Høyres kommunikasjonssjef og rådgiver for Erna Solberg, Cato Husabø Fossen.

Østeby er utenom jobben i Høyres kommunikasjonsavdeling også sentralstyremedlem i Unge Høyre og folkevalgt i Kristiansand kommune. Mye å sjonglere for en ung mann.

- Det blir ikke mye fritid, men det skal jeg leve med. Jeg kan knapt tenke meg noe mer spennende enn å jobbe tett på Høyres fremste politikere. Jeg er ekstremt motivert for å jobbe for regjeringsskifte neste år, sier 21-åringen.