Allente-sjefen vil bygge Nordens sterkeste TV-merkevare med Nord DDB - skal være «bedre sammen»

Den nye TV-giganten ruller ut sin første reklamekampanje. - Det har vært en interessant øvelse å slå sammen to selskaper midt i en pandemi, sier Bjørn Ivar Moen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I mai fyller Allente ett år som selskap, men det har deres mer enn én million kunder nesten ikke fått med seg. Først i dag presenteres de for merkevaren som tar over for Canal Digital og Viasat i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

- Det har vært en interessant øvelse å slå sammen to selskaper på tvers av fire land i en pandemi, sier administrerende direktør Bjørn Ivar Moen i satellitt-TV-selskapet som har Telenor og Nordic Entertainment Group som sine eiere.

Ambisjonen er intet mindre enn å være «den tydeligste og sterkeste TV-merkevaren» i Norden. Allente står tross alt for «all entertainment» og det er et kundeløfte som forplikter.

- Vi har hatt sterke posisjoner med Canal Digital i Norge spesielt og med Viasat i Sverige, og vi bygger videre på det de representerer. Vi har snakket med kundene våre om hva de er opptatt av, og det er kvalitet, brukervennlighet og godt innhold. Det har vi som ambisjon å levere på.

Skal være «Bedre sammen»

Selv om den nye merkevaren har med seg mye fra Viasat og Canal Digital, inkludert fargene oransje og mørkeblått, skal summen av de to selskapene bli noe mer enn enkeltdelene, og slagordet er derfor «Bedre sammen».

- Det spiller både på at vi bygger på flere type tjenester og opplevelsen det er å se på TV. Du ser på TV i fellesskap med andre som ser på TV. Det passer til flere uttak og er noe vi kommer til å bruke mye.

- Denne innsikten er ikke unik for Allente. Hvordan skal dere skille dere ut i konkurransen?

- Det er et generelt trekk i markedet, det har du rett i, men vi har en solid størrelse med godt over en million kunder i Norden, og det gir oss en innsikt og forståelse av markedet som gjør at vi kan ta en tydelig posisjon på tvers av landene. 

Lineær-TV kombinert med nye strømmetjenester er kjernen i tilbudet. Det kommer til syne av at Viaplay og Paramount+ er inkludert i nesten alle pakkene Allente tilbyr. På sikt skal også TV 2 Sumo inkluderes i pakkene til TV-distributørene.

Har ledet fusjonen:

Bjørn-Ivar Moen kommer fra en stilling som konsernsjef i TV-divisjonen Canal Digital i Telenor Broadcast, og har det siste året ledet Allente, som består av Telenor og Nent Groups tidligere satellitt-virksomheter. Foto: Eivor Eriksen

Snur over tusen parabolantenner om dagen

Han er ydmyk for tilbakemeldingen fra kundene når de skal bli kjent med en helt ny merkevare. Han tror ikke veldig mange har fått med seg fusjonen.

- Så langt har de forholdt seg til Canal Digital og Viasat. Det vi har gjort det siste året er å foreta en ombygging mens vi flyr. Det er en krevende reise, og det tar litt tid før man har fått malt absolutt alle dører og fått på plass alle skilt.

- Hva har vært den største utfordringen det siste året?

- Det har vært at vi ikke har kunnet møtes. Det er vanskeligere å skape en felles kultur, felles identitet og felles måte å jobbe på når man ikke kan møtes. Samtidig har vårt tankesett hele tiden vært at vi kan bruke det til vår fordel. Vi måtte uansett ha hatt ganske mange digitale møter med ansatte i hele Norden. Det har vært helt fantastisk å se hvordan folk har stått på underveis for å finne løsninger.

- Har pandemien forsinket arbeidet på noen måte?

- Egentlig ikke. Men det er klart at det å snu over 350.000 parabolantenner fra én satellitt til en annen er ekstra vanskelig når montørene må følge alle regler og sørge for å gjøre det på en vanntett måte. Men foreløpig ligger det prosjektet litt bedre an enn hva som var planen. Vi snur over tusen parabolantenner hver eneste dag.

- Det er utrolig gøy å få være med på å bygge en helt ny merkevare i 2021. Det er ikke noe man får vært med på så mange ganger. Caroline Størmer-Nilsen

Lanserer ny film fra Nord DDB

Tirsdag går også Allentes første reklamefilm på lufta, og det er reklamebyrået Nord DDB og kreatørene Fredrik Omre og Joachim Bjørndal som har stått i spissen for det første kreative uttaket av «Bedre sammen». Filmen er produsert av Motion Blur med Harald Zwart på regi.

- Vi vet at kunder som er på TV har behov for å slappe av og føle trygghet, og uansett hva du ønsker å se på, så er du aldri alene. Det er alltid noen andre, ett eller annet sted, som sitter og ser på akkurat det samme og som føler akkurat det samme som deg, sier markedsdirektør Caroline Størmer-Nilsen i Allente om reklamefilmen.

- Det passer ganske bra i den tiden vi er inne i nå, der mange fortsatt er ganske isolerte?

- Helt riktig, og det passer veldig godt med våre ansatte internt, og at vi har gjennomført hele fusjonen på hjemmekontor. «Bedre sammen» er et utrolig sterkt slagord som vi kan fylle med innhold på veldig mange måter, både internt og med partnerne våre, sier Størmer-Nilsen.

Reklamefilmen akkompagneres av en akustisk versjon av Backstreet Boys-slageren «Everybody», og det er heller ikke tilfeldig. Sangen er nemlig skrevet av den svenske stjerneprodusenten Max Martin, og ikledd ny drakt av den norsk-svenske artisten Matilda, og symboliserer på den måten Allentes svensk-norske arv.

- Var dere innom mange ideer før dere falt ned på denne?

- Vi opererer i fire markeder mer ulik markedsstørrelse og markedssituasjon, og det har vært viktig å finne et konsept som fungerer på tvers av de fire markedene, sier Størmer-Nilsen.

Saken fortsetter etter reklamefilmen.

- En stor kampanje

Hun mener hjemmekontor-tilværelsen bare har gjort kampanjen bedre.

- Når man er på hjemmekontor er bare nødt til å stole på hverandre og jobbe for å få ting til å fungere.

Markedsdirektøren legger til at de har hatt et veldig godt samarbeid med reklamebyrået Nord DDB og Zenith, som er deres nordiske mediebyrå. Nå er hun spent på tilbakemeldingene.

- Det er utrolig gøy å få være med på å bygge en helt ny merkevare i 2021. Det er ikke noe man får vært med på så mange ganger. I tillegg er vi en TV-distributør som opererer i et utrolig konkurranseutsatt marked, og et lavinteressemarked. Det er kjempeviktig at vi klarer å lansere en merkevare som skiller seg ut og er unik innenfor kategorien. 

Lanseringskampanjen skal rulle og gå hele året med ulike uttak. Første prioritet er å bygge merkevaren, men kampanjen har naturlig nok også et taktisk element.

- Hvor stort er budsjettet?

- Det er en stor kampanje som strekker seg over de store mediekanalene, men akkurat kroner og øre ønske ønsker vi ikke å gå i detalj på. 

Bygger ny merkevare:

Caroline Størmer-Nilsen er markedsdirektør i Allente. Også hun kommer fra Telenor-systemet, hvor hun har vært norsk markedsdirektør i Canal Digital. Foto: Allente

Allente-sjefen vil bygge Nordens sterkeste TV-merkevare med Nord DDB - skal være «bedre sammen»