Nytt byrå har fått Westerlin og «Gutta» på kundelisten: - Mange sliter med å tilpasse seg

Ecommerce Marketing har landet sponsoravtale med Orkla på vegne av influenserne.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Dag Robert Jerijervi Journalist

Nylig lanserte influenser-profilene Oskar Westerlin, Henrik Oven, Henrik Viken, Snorre Klanderud og Sebastian Brevik, det nye underholdningsshowet  «Gutta», der de gjennomfører ulike utfordringer, aktiviteter og sketsjer. Ukentlig publiseres nye episoder på YouTube-kanalen av samme navn. I tillegg legges det ut klipp fra episodene på ulike sosiale medier-kanaler.

Første episode ble rullet ut søndag 3. mars og fikk raskt 176.000 visninger. Av de tre første episodene er det riktignok den andre episoden, «10 damer vs Henrik Viken», som har flest visninger, med 299.000.

Gutta er også et nyopprettet selskap som eies av de fem influenserne og Westerlins makker Jørgen Fjeldberg. Sistnevnte er daglig leder i Gutta, og var også med å starte selskapet Fjeldberg Westerlin AS i 2020, som omsatte for drøye 17 millioner kroner i fjor.

Les mer: Westerlin-selskap nærmer seg 20 millioner i omsetning – nå vil de ha mer guttastemning på YouTube

Jobben med å kommersialisere satsingen har influenserne gitt til markedsføringsbyrået Ecommerce Marketing, som ble startet for to år siden av Kristoffer Johnsrud (21), Ludvig Støre (21) og Alexander Naglestad (21).

- Gjengen bak «Gutta» tok kontakt med oss på slutten av fjoråret for å høre om vi kunne være interessert i å ta ansvar for kommersielle samarbeid for deres nye satsing. Ettersom vi syntes både konseptet og muligheten virket spennende, inngikk vi et samarbeid, forklarer daglig leder i Ecommerce Marketing, Kristoffer Johnsrud til Kampanje.

- Det er her vi skiller oss ut

Ecommerce Marketing tilbyr tjenester innen blant annet betalt annonsering, utvikling av nettsider, konverteringsoptimalisering, innholdsproduksjon og sosiale medier.

- Vi startet Ecommerce Marketing for å kombinere alle disse tjenesteområdene til et produkt der vi sammen kunne levere enda bedre resultater for kundene våre, forteller Johnsrud.

Markedsføringsbyrået har spesialisert seg innen TikTok og innhold til sosiale medier og har blant annet jobbet med Aprila Bank, Active Education og Anton Sport.

- Det ble helt naturlig for oss på bakgrunn av kompetanse og alder. Vi er selv unge og vet godt hvordan plattformene fungerer. Selv om det var en tydelig interesse blant norske bedrifter til å utforske TikTok, var det få som visste hvor de skulle begynne eller hvordan de skulle tilnærme seg plattformen på en strategisk måte. Vi ønsket derfor å bringe kunnskapen og erfaringene våre til det norske markedet.

Johnsrud peker også på at folk begynner å bli lei av typiske annonser.

- Forbrukerne forandrer seg og stiller helt andre krav til hva de ønske å se. Likevel føler vi at mange byråer sliter med å tilpasse seg og fortsetter markedsføringen slik de har gjort i en årrekke. Og det er her vi skiller oss ut, sier han og legger til:

- Som en del av Gen-Z forstår vi hva som appellerer til de ulike målgruppene og alderssegmentene. Og det er denne innsikten vi kombinerer med vår egen markedsføringskompetanse for å skape kampanjer og innhold som vi vet faller i smak hos målgruppen - samtidig som det skaper resultater.

Gutta:

Fem av Norges største mannlige influensere har samlet krefter i Gutta. Fra venstre: Snorre Klanderud, Sebastian Brevik, Henrik Viken, Henrik Oven og Oskar Westerlin.

Har fått med seg Orkla

Markedsføringsbyrået har det fulle ansvaret for alle kommersielle samarbeid på vegne av «Gutta», og har fått med seg Orkla-merkevarene Fun Light og BigOne.

- Vi har flere prosesser på gang og er i dialog med flere selskaper i ulike bransjer for å finne flere kommersielle løsninger som passer «Guttas» profil og merkevare. 

Foreløpig har de valgt å begrense samarbeidene til maksimalt tre annonsører samtidig.

- Det er helt enkelt fordi vi ønsker at hver annonsør skal få nok fortjent oppmerksomhet og fordi annonsøren på en naturlig måte skal være integrert i episoden. Vi ønsker heller ikke at det skal være konkurrerende merkevarer i samme episode.

Den primære målgruppen til «Gutta» er menn i alderen 18 til 34 år, forklarer han.

- «Gutta» er en unik mulighet for annonsører med tanke på at de får presentert produktene sine sammen med fem store influensere. Det er utrolig gøy å ha med BigOne og Fun Light fra start.

Kampanje har også vært i kontakt med Orkla, men de ønsker ikke å svare på våre spørsmål om sponsoratet. I stedet har Kampanje fått oversendt følgende sitat fra kommunikasjonssjef Kristoffer Barbøl Vikebak på e-post:

- Vi har brede målgrupper for våre merkevarer. Denne typen kanaler utgjør er en veldig liten del av vår marketingmiks, og vi ønsker derfor ikke å delta i noen debatt om slike kanaler. Dette er helt marginalt for oss.

På utkikk etter nye annonsør-samarbeid

Underholdningsshowet hadde sin første innspilling i desember i fjor, og det er planlagt fire sesonger per år der en sesong består av 12 episoder med ukentlige publiseringer.

- Planen videre for gjengen bak «Gutta» er å videreutvikle konseptene og produsere engasjerende innhold, og vi fokuserer på å inngå spennende samarbeid med annonsører som kan føre til synlighet i målgruppen.

Og for Ecommerce Marketing er ønsket å utvikle tjenesteområdene inn mot influencer marketing.

- Vi ser at dialogen med flere av våre kunder kan integrere profiler på en naturlig måte – som er gunstig både for bedriften og influenserne. Dette gjør at vi på sikt kan bistå med å bygge opp influensere og deres profiler med muligheter for annonsørsamarbeid i en tidlig fase, avslutter Johnsrud.

 

Nytt byrå har fått Westerlin og «Gutta» på kundelisten: - Mange sliter med å tilpasse seg