Se og Hør dropper Gullruten-sponsorat: - Vi har ikke fått nok ut av det

Kjendismagasinet Se og Hør har tidligere sponset Publikumsprisen. Nå forsvinner både sponsoratet og prisen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Som Kampanje skrev i starten av april så gjort Gullruten flere store endringer før årets prisutdeling. Publikumsprisen forsvinner, i tillegg til at det er gjort endringer i flere andre kategorier.

Denne gangen får publikum muligheten til å stemme på Årets deltaker, og prisen deles ut i samarbeid med TV 2 og «God morgen Norge». Det betyr at Se og Hør er ute som sponsor, bekrefter leder i Virke Produsentforeningen, Åse Kringstad.

- Hva gjelder Se og Hør så har de vært sponsorer flere ganger tidligere, ikke fast, men flere ganger. Nå har Se og Hør sin egen realitypris og flytter nok ressurser dit, sier hun til Kampanje.

Les også: Gjør store endringer i Gullruten: - Fungerte ikke så godt

- Hvordan påvirker det dere at Se og Hør ikke er med som sponsor?

- Det er krevende å få inn sponsorer generelt, men jeg synes de som har jobbet med dette i Gullruten har gjort en kjempejobb.

Hun forstår at Se og Hør har andre interesser de vil ivareta.

- Men vi har en felles interesse igjen, og det er å løfte fram TV- og serieprofiler, så vi ønsker dem hjertelig velkommen til å dekke Gullruten hvis de ønsker det.

Kringstad forteller at årets hovedsponsorer er Altibox, Specsavers og Posten.

- Vi er stolte av å ha med oss Altibox og Specsavers også i år, og ønsker også Posten varmt velkommen som hovedsponsor for Gullruten, sier Kringstad.

- Grunnen er todelt

Sjefredaktør i Se & Hør Ulf André Andersen, og redaktør i avisen, Niklas Kokkinn-Thoresen, bekrefter at deres satsing på Reality Awards er en del av grunnen til hvorfor de ikke ønsker å sponse Gullruten lenger.

- Grunnen er todelt. Vi bygger opp vår egen Reality Awards som har vokst seg stor på de to årene vi har arrangert det, og vi kommer til å arrangere det i år igjen, sier Kokkinn-Thoresen.

- Det andre er at Gullruten i år ikke deler ut Publikumsprisen som vi ser på som den viktigste prisen. Vi har vært opptatt av denne prisen siden det er folket som bestemmer, og ikke en jury. Samtidig som vi føler at vi ikke har fått nok ut av det, sier Andersen.

Les også: Se og Hør lanserer ny reality-TV-pris: - Dette blir kjendisgalla på speed

- Ikke så mange som ser prisutdelinger

- Hva legger du i at dere ikke har fått nok ut av den?

- Det er ikke så mange som ser på prisutdelinger på TV lenger. Det virker også som at kjendisene prioriterer ned prisutdelinger, og det er det som har vært en viktig del for oss, sier Andersen.

- Kommer dere aldri til å sponse Gullruten igjen?

- Man skal aldri si aldri. Vi er åpne for at hvis det blir gjennomført på en fornuftig og gode måte, så kan vi kanskje bli med igjen. Men vi ser på prisutdelinger at interessen synker. Amandaprisen for eksempel er nesten helt borte. Spellemann ble strømmet hos Amedia. Dette var store begivenheter i TV-helger tidligere som nesten har forsvunnet, sier Kokkinn-Thoresen og fortsetter:

- Vår Reality Awards funker på en annen måte. Det har vært både en kommersiell og redaksjonell suksess for oss, og det er grunnen til at vi vil fortsette med det.

- Kommer dere til å dekke Gullruten?

- Det gjør vi sikkert, men med færre folk enn tidligere, sier Andersen.

I fjor hadde Gullruten 299.000 seere. I år ble Spellemann-sendingen sett under 30.000 ganger, men langt flere hadde sett klipp fra utdelingen.

Les også: NRK kan gjøre storeslem på Gullruten - her er alle de nominerte

Se og Hør dropper Gullruten-sponsorat: - Vi har ikke fått nok ut av det