Torsdag kveld ble Spellemannsprisen avholdt på Clarion Hotel The Hub i Oslo. Årets TV-sending fra prisutdelingen ble på mange måter historisk ettersom det var første gang den ble sendt på Amedias strømmetjeneste.

Les også: Spellemann melder overgang - bryter med NRK og går til Nettavisen

Gjennom Spellemanns nå 51 år gamle liv har den blitt sendt på NRK med unntak av et opphold på TV 2 fra 2004 til 2011.

- Etter 50 år med tradisjonell TV-sending, har Spellemann valgt å gå en litt annen vei i år. Gjennom samarbeidet med Amedia og Nettavisen håper vi å nå enda bredere ut til publikum i hver eneste del av Norge, gjennom lokale og sentrale kanaler. Vi tror lokal forankring vil være et gode for både nominerte artister og for publikum, sa Erlend Gjerde i Spellemann, da overgangen fra NRK ble kjent i slutten av februar.

I tillegg til å ha blitt sendt på Nettavisen og Amedias strømmetjeneste, ble prisutdelingen sendt på TikTok.

Tall Kampanje har fått tilsendt fra Nettavisen viser at livesendingen av utdelingen hittil har 28.000 avspillinger. I tillegg har Nettavisen 275.000 videovisninger på egne flater og 91.660 videovisninger i sosiale medier under sendingen.

Nettavisen legger sammen disse avspillingene og får et totaltall på 394.660 videovisninger.

- Det er gøy å se at engasjementet rundt innholdet vi har laget rundt Spellemann har engasjert og at det har truffet bredt. Vi har hatt fokus på å lage gode saker om artistene, både på tekst og video, som er relevante for våre lesere, sier Julie Solberg, nyhetssjef for kjendis og underholdning i Nettavisen.

- Interessen rundt sendingen av utdelingen var som forventet. Vi ser at det er reaksjoner og det som skjer rundt utdelingen som engasjerer mest. Ved å sende Spellemann på denne måten, ved å gi mer plass til det som engasjerer av saker og video, ser vi at vi treffer lesere og publikum på en mer effektiv måte på plattformene der brukerne er. Lokalaviser i Amedia har også brukt sakene og videoene som vi har laget. På den måten har innholdet nådd bredere og fått en lokal forankring i tillegg til Nettavisens flater.

Les også: Spellemann åpner opp for Pepsi-pris etter NRK-kutt: - Kan gjøre som vi selv vil