Blir nordiske Discovery-topper

Harald Strømme, Sindre Østgård og Tine Jensen får større oppgaver i det amerikanske mediekonsernet.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Nylig ble det kjent at Discovery Communications har satt inn Mike Lang, tidligere Miramax-sjef, som nytt overhode for konsernet i Sverige, Danmark og Finland. Samtidig er det klart at han får en ny nordisk ledergruppe under seg, der Harald Strømme i tillegg til å være administrerende direktør i Norge og Sverige, også får et utvidet ansvar som innholdssjef i hele regionen. Det skal bety at alle de nordiske programdirektørene rapporterer til han.

Også to andre nordmenn, Sindre Østgård og Tine Jensen, har fått plass i den norske ledergruppen. Begge er relativt ferske i Discovery.

Jensen kom fra en direktørstilling i Schibsted Classified til Discovery i fjor sommer som ny finansdirektør. Nå får hun utvidet ansvar som finansdirektør for hele regionen.

Les mer: Schibsted-direktør til Discovery

Også Sindre Østgård kom fra Schibsted-sfæren, men han har hatt enda kortere fartstid i Discovery. Som administrerende direktør i Tinius-stiftelsen, har han spilt en sentral og synlig rolle i strategiarbeidet i Schibsted-konsernet. Nå rykker han opp et nivå i Discovery og får ansvar for digitalutviklingen i hele Norden. I dette arbeidet blir utviklingen av Dplay spesielt viktig.

Les mer: Sindre Østgård forlater Schibsted.

I tillegg til de tre norske Discovery-toppene, består den nordiske ledergruppen av Christian Kemp, administrerende direktør for Danmark og Finland, Anders Antonsen, sportsdirektør, og Cheryl Elbishlawi, HR-direktør.

- Tanken er å styrke samarbeidet i Norden, fire land som jo har mer til felles enn resten av Discovery. På vekstområder som sport og digitalt er det åpenbare fordeler ved å kunne samarbeide tettere, men også på innholdssiden og det kommersielle finnes det muligheter for å styrke oss i Norden, sier Harald Strømme til Kampanje.

Saken fortsetter etter bildet.

Ny sjef: Mike Lang blir Discoverys nye nordiske sjef. Han har satt sammen sin nye ledergruppe, som blant annet består av tre nordmenn.

Les også: Blir ny nordisk Discovery-sjef

- Det er store oppgaver de nå får i fanget

Norge er altså godt representert med tre av seks navn i ledergruppen, dersom man ser bort fra den nye nordiske sjefen Mike Lang. Harald Strømme tror det er tilfeldig at hans organisasjon har så sterk tilstedeværelse i toppen av Discovery i Norden.

- Det har med personer og ikke nasjonalitet å gjøre. Først og fremst er målet å få til bedre teamwork på tvers av landene. Og mens det er dansker som vil ha et overordnet ansvar for det kommersielle og for sportsrettigheter, får vi en svensk HR-direktør, så rollene vil bli spredd. Men både Sindre og Tine er uvanlig dyktige på sine fagfelt, og derfor er det klokt og riktig å la disse ta et større ansvar. Det er store oppgaver de nå får i fanget, sier Strømme til Kampanje.

- Med norske ledere i funksjoner som CFO, digital, innhold samt ditt regionansvar i Norge og Sverige så er Norge er tungt representert i den nye nordiske ledelsen, er det et tegn på at Norge har på seg ledertrøya i Discovery i Norden?

- Jeg vil heller si at øvelsen nå er å ta på seg den nordiske hatten, ikke insistere på å bruke den norske nisselua.

- Når film- og seriemarkedet har forsvunnet til Netflix og HBO og en utvikling som går mer og mer i retning av lokalt produsert innhold, er det i dag noe særlig med synergier å snakke om på innholdssiden på tvers av Discovery-kanalene i Norden?

- Absolutt. Både når det gjelder lineært og digital innhold, skal både formater og rettigheter forhandles, utvikles, anskaffes og produseres. Da står vi sterkere sammen. Og hvis vi for eksempel skal tyngre inn i lokalt drama, er det svært naturlig å tenke nordisk.

Da ProSieben i sin solgte sine nordiske tv-kanaler, inkludert TVNorge-kanalene, var omsetningen på 3,5 milliarder kroner og overskuddet på rundt en milliard. Harald Strømme vil ikke gi noen pekepinn på hvilken størrelse Discovery nå har i det nordiske markedet.

- Det kan jeg ikke kommentere.

Blir nordiske Discovery-topper