Mediaforum-sjefen sier opp jobben - samtidig vurderer styret full avvikling

Det er førjulsdrama i medieforeningen Mediaforum.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Mediaforum-konferansen går noen spennende dager i møte. Tidligere denne uken ble det sendt ut et varsel og en innkalling til et ekstraordinært årsmøte i 2020 der Mediaforum-konferansens videre skjebne skal besegles. Det var Kom24 som omtalte innkallingen først.

Styret sier i innkallingen at det vurderes flere alternativer der full avvikling er et av forslagene. Men dramaet stopper ikke der. Nå kan Kampanje fortelle at daglig leder Anette Isachsen har sagt opp sin stilling.

- Jeg valgte å si opp min stilling i september og jobber ut året, sier Isachsen.

Hun sier hun fra og med 1. september har vært delvis permittert. 

- Kan du si litt om hvordan ståa er i Mediaforum nå?

- Jeg vil henvise til sittende styre for å svare for de alternativer som er lagt frem for det ekstraordinære årsmøtet, sier Isachsen.

Tidligere har Isachsen jobbet både i Medieoperatørene, 24/7 Media Norge og ABC Startsiden. I 2016 gikk hun over til reklamebyråbransjen hvor hun startet som digital produsent i Try Apt.

Les også: Hun blir ny sjef for Mediaforum: - Uredd og flink med mennesker

- 2020 har vært et år med fokus på kostnadssiden

Isachsen har ikke sittet lenge i jobben. Hun tok over som sjef i Mediaforum i fjor høst og har sittet i stillingen i bare et drøyt år. Medieforum er en bransjeorganisasjon som skal bidra til å utvikle mediefaget og ble grunnlagt i 1974 og har per i dag rundt 1.200 medlemmer. Hvert medlem betaler en kontingent. I tillegg sikres økonomien gjennom salg av konferansebilletter og sponsorater.

- Hvordan er økonomien i foreningen?

- 2020 har vært et år med fokus på kostnadssiden, og vi har budsjettert og styrt mot et positivt resultat etter flere år med underskudd. Og det ser ut som vi treffer relativt godt på dette i år. Vi har gjennom hele året valgt å gjøre kostnadsbesparende tiltak som vi drar nytte av i 2020, men også fremover. Dette var grep helt uavhengig av Covid-19 men som ville gi en sunnere økonomi i foreningen, sier hun,

- Hva har vært den tøffeste utfordringen for foreningen de siste årene?

- Jeg ønsker ikke nå å uttale meg tilbake i tid. Men jeg kan uttale meg om dette året jeg har vært daglig leder. Det er et økt konkurransebilde, mer fokus innad i bedriftene på kostnader og hvilke medlemskap man velger å ha, foreningene må forløpende arbeide strategisk med sin identitet og rolle slik at man er tilpasningsdyktig og aktuell, sier hun. 

Isachsen tok over jobben etter Trine Vik som gikk over i en administrativ prosjektlederstilling i reklame- og produksjonsbyrået Maverix.

Årlig happening:

Høstkonferansen. mediekonferansen, fagkonferanse eller rett og slett Mediaforum. Kjært barn har mange navn, men konferansen har vært et fast årlig innslag for tusenvis av mediefolk. Nå kan en av årets store happenings være over. Foto: Eivor Eriksen.

Legger ikke skylden på Covid-19

Isachsen vil ikke trekke frem utfordringene med Covid-19 som spesielle for foreningen ettersom kurs og konferanser har vært et mareritt for alle som jobber innenfor dette segmentet

- Det har ikke vært noe vanskeligere for Mediaforum enn for mange andre. Det er noe vi alle må forholde oss til, og for oss og mange andre har det vært jobbet hardt i kulissene for valg av alternative og nye løsninger.  Det har helt klart vært en show-stopper på noen av våre aktiviteter og vi måtte dessverre avlyse vårt største arrangement. Men Mediekonferansen er ikke en av våre inntektskilder sådan, da det er budsjettert med å helst gå i null, sier hun. 

Les også: Mediaforum-sjefen har bestemt seg: - Vi avlyser årets mediekonferanse

Hun sier Mediaforum har brukt dette året på å «rigge seg bedre».

- Jeg mener også at det er i krisetider man kan utvikle seg og skape endringer, og at man ikke må se bort fra de mulighetene som en krisetid kan gi, sier hun.

- Hva håper du selv blir utfallet av årsmøtet?

- At Mediaforum vil eksistere videre som forening. Jeg mener det er et behov for et Mediaforum som gir medlemmene verdi og er sterkt til stede også når det ikke er godværsdager. Kanskje spesielt viktig da.

Skal avgjøre Mediaforums skjebne

Isachsen er eneste ansatt i Mediaforum som alltid har vært drevet på mer eller mindre dugnadsbasis. Komiteer og styremedlemmer er basert på frivillig innsats. Når Kampanje tar kontakt med styreleder Trond Fredriksen, som til daglig jobber i ABC Startsiden, har han følgende kommentar.

- Vi snakker gjerne med dere, men må vente til årsmøtet er gjennomført. Der kommer styret kommer til å legge frem ulike alternativer ovenfor sine medlemmer, sier Fredriksen.

De som skal være med å beslutte Mediaforums videre skjebne, er foruten Trond Fredriksen sponsoransvarlig Benedicte Unhjem Johansen (Fuel reklamebyrå), fagansvarlig for Mediekonferansen Ida Barth Thomassen (E24) og jurygeneral for medieprisen Sten Bråthen (Mediacom).

Mediaforum-sjefen sier opp jobben - samtidig vurderer styret full avvikling