Her er avdelingen som skaper kutt-floke for TV 2: - Kan skje endringer

- Nyheter, sport og produksjon må sees under ett. Og så lenge det er overtallighet i den kretsen, kan det gå utover de andre avdelingene, sier klubbleder.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Knut Kristian Hauger
Anette Johansen-Desjardin
Øyvind Hofsrud Journalist

Onsdag meldte TV 2 at de nesten er i mål med sitt store nedbemanningsløp, der kanalen måtte kvitte seg med mellom 45 og 50 ansatte for å nå målet om 120 færre årsverk på årsbasis og 400 millioner kroner i kostnadskutt.  Fristen for å søke sluttpakke gikk offisielt ut fredag 15. desember og status rett før jul er at mediehuset har en overtallighet på rundt fem årsverk.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække kunne dagen før fristen om sluttpakke løp ut, melde om at nyhetsavdelingen var i mål med sine kutt. Totalt har Solbrækkes avdeling  samlet blitt 21 årsverk færre.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et allmøte i dag og at beskjeden der var at TV 2-nyhetene er i mål med nedbemanningen, sa Solbrække til Kampanje forrige torsdag.

Også sportsredaktør i kanalen, Vegard Jansen Hagen, kan bekrefte  at de heller «ikke lenger har overtallighet i sportsredaksjonen». Han ønsker imidlertid ikke gå ut med hvor mange som har forsvunnet fra redaksjonen.

- Vi har nådd det gjennom frivillig avgang. Det er godt, selv om vi altså mister dyktige folk og kolleger vi er glade i. Så må det understrekes at dette gjelder Sporten isolert sett, men vi er altså ikke helt i mål med TV 2 totalt sett med nedbemanningen før alt er ferdig - fordi alt henger sammen, sier Jansen Hagen. 

Les også: TV 2 nesten i mål med nedbemanning - mangler rundt fem årsverk

Produksjonsdirektør:

Lise Heidal sitter i TV 2s ledergruppe som produksjonsdirektør.

En og samme utvalgskrets

Selv om både Sporten og Nyhetene i TV 2 sier at de er i mål, kan det likevel skje endringer i begge avdelinger ettersom produksjon ikke har kommet i mål med sine kutt. Etter det Kampanje kjenner til er nyheter, sport og produksjon gjort til en og samme utvalgskrets for oppsigelsene. 

- Nyheter, sport og produksjon må sees under ett. Og så lenge det er overtallighet i den kretsen, kan det gå utover de andre avdelingene, sier klubbleder i NJ, Margrethe Håland Solheim.

- Hvilke tiltak kan bli satt i gang hvis produksjon ikke blir færre?

- Hvordan TV 2 konkret skal håndtere situasjonen med en fortsatt overtallighet, har vi ikke landet enda. I denne typen prosesser kan man for eksempel finne andre ledige stillinger til folk andre steder i bedriften, finne andre steder å spare penger, eller bedriften kan se seg nødt til å gå til oppsigelser, men vi jobber for å unngå det, og det tror jeg også vi skal klare.

Produksjonsavdelingen i TV 2 ønsker ikke å kommentere prosessen overfor Kampanje.

- Vi har ingen flere detaljer å dele nå, så lenge prosessene våre er pågående, sier Lise Heidal i TV 2 Produksjon.

Les også: Ny TV 2-topp slutter og får med seg sluttpakke ut døren: - Ønsket nye utfordringer

Klubbleder:

Leder for journalistklubben i TV 2, Margrethe Håland Solheim. Foto: Anette Johansen-Desjardin.

- Mange kjenner på en vanskelig situasjon

Ettersom TV 2 har kommet et godt stykke på vei i nedbemanningen er stemningen lettere enn det den var for en drøy måned siden. Likevel er situasjonen fortsatt vanskelig for en del ansatte, forteller Håland Solheim.

- Mange føler nok på en lettelse og for mange var dette gode nyheter at nedbemanningsprosessen nærmer seg slutt. Men det er fortsatt flere kolleger som kjenner på at dette er en vanskelig situasjon.

TV 2 vil ikke spesifisere hvor mange årsverk mediehuset er overtallige, og opererer derfor med et anslag på rundt fem årsverk.

- Jeg mener i utgangspunktet at vi ikke hadde noen å miste, og er selvfølgelig glad for at tallet er såpass lavt. Det gjør i det minste situasjonen mer håndterbar, sier Håland Solheim.

Hun er klubbleder for cirka 460 medlemmer fra TV 2 under NJ, og bekrefter at det er hovedvekt av hennes medlemmer som er berørt i denne kuttrunden.

Her er avdelingen som skaper kutt-floke for TV 2: - Kan skje endringer