Wergeland Apenes-partnere bryter ut - starter eget selskap

- Det er rart å slutte etter så mange år, men det er en tid for alt, sier Elin Ytterdahl og Joakim Frenning Larsen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Joakim Frenning Larsen og Elin Ytterdahl er begge tidligere partnere i Wergeland Apenes. Nå forlater de PR-byrået og fortsetter samarbeidet for egen maskin.

- Vi er et veldig godt team og jobber godt sammen. Det var naturlig å tenke på at vi ville starte noe sammen, sier Ytterdahl.

Hun har seks år bak seg i Wergeland Apenes, mens Frenning Larsen har elleve. Ytterdahl har også erfaring fra kundesiden, blant annet som kommunikasjonsdirektør i Nortura. Hennes partner har hatt lederroller i Iteo og Burson-Marsteller.

Nå vil de bistå virksomheter med kommunikasjon, strategi, ledelse og kultur.

- Vår erfaring er at god kommunikasjon er helt avgjørende for god ledelse. Det er viktig for ledelsen å ha en god strategi, men det er like viktig at ledere er gode kommunikatører og at virksomheten jobber aktivt med å bygge god kultur. Sånn er det ikke alltid, sier Frenning Larsen.

- Vi har ikke helt blanke ark

Det er med andre ord ikke et tradisjonelt PR-byrå de nå starter opp.

- Vi kommer nok til å jobbe bredt på kommunikasjonsfeltet som vi har gjort ført, men vi ser at her er det en posisjon som er mulig å ta. Vi skal bevege oss mer mot management consulting med kommunikasjon som utgangspunkt og jobbe med både toppledere, HR- og kommunikasjonsfolk.

- I alle årene vi har jobbet som rådgivere ser vi at noe som går igjen er at virksomhmetsstrategiene er uferdige. De er ikke forankret på en forståelig måte internt. Det er ofte øverste leder som har mest eierskap til strategien, lerret Ytterdahl til.

Det nye selskapet har fått navnet Ly, etter initialene i etternavnene til de to partnerne. De har ikke egne kontorer, men kommer til å omfavne den hybride arbeidshverdagen og tar gjerne plass hos kundene de jobber med.

Ettersom de er to, trenger de ikke en fast kontoradresse, forteller de.

- Vi har ingen planer om å ansette flere heller. Vi jobber i team med kundene våre og så tenker i at vi har gode samarbeidspartnere i bransjen som kan utfylle oss når vi eventuelt har behov for det, sier Ytterdahl.

- Har dere noen kunder med dere?

- Vi har ikke helt blanke ark, men vi er helt i oppstarten. Vi har noen prosjekter vi samarbeider med Wergeland Apenes på. Vi har gode venner der, så vi er glade for det.

- Hvordan har det vært å ta farvel med kollegaene der?

- Det er rart å slutte etter så mange år, men det er en tid for alt. Det har kommet mange nye partnere til og Wergeland Apenes går som en kule, så det har vært et godt tidspunkt å gjøre noe nytt.

Selger seg ut av byrået

Wergeland Apenes ble i fjor kjøpt opp av Aller Media-eide Ahead Group.

Les mer: Ahead Group kjøper PR-byrået Wergeland Apenes: - Best i Norge

- Har oppkjøpet gjort at tanken om å starte noe eget har modnet raskere?

- Jeg vil ikke si det. Det har kommet inn nye sterke eiere inn i Wergeland Apenes som vi er glade for.

Til sammen sitter Ytterdahl og Frenning Larsen på drøye åtte prosent av aksjene i Wergeland Apenes.

- Vi har solgt oss ut over tid, men sitter fortsatt på en liten eierpost som det er naturlig at vi selger oss ut av nå.

- Det er tøffe tider der ute, er det noe dere vil merke i markedet dere satser i?

- Vi registrerer at det er tøffe tider for mange. Vi så det også under pandemien, men da gikk det bra for oss i Wergeland Apenes og mange i den bransjen. Vi tenker at livet er til for å leve, og det vi kan tilby i kombinasjon med senioriteten og erfaringen vi har, tror vi det er mange som trenger. Spesielt i tider som er urolige der mange skal gjennom endrings- og omstillingsprosesser, sier Ytterdahl.

Daglig leder Martin Apenes i Wergeland Apenes ønsker sine tidligere kollegaer lykke til med deres nye satsing.

- De har vært hos oss i til sammen 17 år, så det er naturlig at de tenker seg videre. Vi ønsker dem lykke til i Ly, sier han til Kampanje.

Byrået teller i dag fem partnere, og tre av dem har tykket opp internt.

- Vi er så heldige at vi har flinke folk som har ambisjoner, har lyst til å ta ansvar og er dyktige på å bygge portefølje. Vi ønsker at så mange som mulige skal legge ut på den reisen.

Onsdag kom ligningstallene som viser at salget til PR-gründerne har tjent godt på salget til Ahead Group: Inntektene skyter i været etter byråsalg - tjente mer enn alle rivalene

Wergeland Apenes-partnere bryter ut - starter eget selskap