Kan håve inn på TDC-salg - men skuffet over fusjonsfiasko

- Det er klart at jeg er skuffet over at det nå ikke blir noe av, sier han.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

For mindre enn to uker siden kunne en fornøyd norsk Get- og TDC-sjef Gunnar Evensen presentere en ny nordisk mediekjempe som man knapt hadde sett maken til tidligere, og i hvert fall ikke i Europa.

- Dette er et selskap du ikke har sett før. Det er første gang i Europa at to sånne selskaper slås sammen, sa Evensen til Kampanje.

Men denne uken kom kontrabeskjeden: Styret i TDC trekker seg fra fusjonen med MTGs nordiske virksomhet og selger seg i stedet til et konsortium bestående av flere danske pensjonsfond, samt det australske risikokapitalfondet Macquarie.

Nå snakker Evensen for første gang om fusjonen som gikk i vasken, og selv om han er skuffet, velger han å se lyst på fremtiden til Get.

- Det er klart at jeg er skuffet over at det nå ikke blir noe av. Vi har jobbet lenge med en fusjon med MTG og så mange spennende områder for et integrert selskap videre. Når det er sagt, åpner denne endringen mange nye dører, og jeg gleder meg til å utfordre andre muligheter som nå åpner seg for selskapet totalt og vår virksomhet her i Norge, sier Evensen til Kampanje i dag.

Ingen blåmandag for Get-sjefen

Konsortiet som nå sikter seg inn på TDC vil betale 50,25 millioner danske kroner per aksje, som er 32 prosent mer enn gjennomsnittskursen de siste tre månedene.

Det ble derfor slett ikke ingen blåmandag for den norske Get-sjefen, selv om gigantfusjonen gikk i vasken.  Ifølge danske Børsen er det Evensen som tjener aller mest av TDC-toppene på salget av teleselskapet. Han kan notere seg en gevinst på 11,7 millioner norske kroner for sine aksjer i selskapet. 

- Da TDC Group kjøpte Get i 2014 investerte jeg i TDC-aksjer. Gevinsten som er omtalt i Danske Børsen er gevinst på disse aksjene dersom kjøpet gjennomføres slik det er kommunisert. Jeg tenker at det er fint at vi har bidratt til en solid verdiøkning for alle TDC sine aksjonærer, sier Evensen.

Les mer: Gigantfusjon slår sprekker - konsortium legger inn bud på TDC

- Ser veldig lyst på de mulighetene som ligger foran oss

Dette er likevel bare en dråpe i havet sammenlignet med Evensens gevinst på salget av Get til TDC tilbake i 2014, da Get-sjefen kunne putte 400 millioner kroner inn i eget selskap. Evensen, som er mediebransjens best betalte med god margin, hadde i 2016 en skattbar inntekt på 43,4 millioner kroner og en skattbar formue på 434 millioner kroner.

Les også: Tv-topper «casher» ut på Get-salg

Hvorvidt salget av TDC kan sette Get i spill, vil ikke Evensen spekulere på.

- Vi har ingen kommentar til hva danske medier spekulerer i. Tiden vil vise hva denne nye situasjonen bringer med seg for oss i Norge. Som organisasjon er vi optimistiske og fremover lente. I dag skinner sola på årets fineste dag – vi ser veldig lyst på de mulighetene som ligger foran oss, sier Evensen.

MTG: - Vi er skuffet

I den andre fusjonsleiren var det tirsdag en tydelig skuffet MTG-sjef som snakket med Kampanje.

- Ja, selvsagt er man skuffet. Jeg har jobbet i mange år i TDC og diskutert det lenge med Pernille Erenbjerg (konsernsjef i TDC, red. anm.). Vi hadde tro på denne avtalen som gikk på å smelte sammen medier og telekom på en helt ny måte, og når man har jobbet så mye med en sak og ikke lykkes, ligger det også et element av skuffelse der. Men vi har bygget en sterk nordisk virksomhet i MTG Nordic som vi er ganske komfortable med og som vi er sikre på vi skal klare drive godt også i fortsettelsen, sier han. 

Anders Jensen, som var tiltenkt rollen som nestkommanderende i det nye fusjonerte selskapet der MTG skulle eie 28 prosent, sier han ikke har noen tro på at de eventuelle nye eierne av TDC vil gjennomføre fusjonsplanene. 

Les også: MTG om TDC-kollapsen: - «Bad news» for den nordiske tv-industrien

Kan håve inn på TDC-salg - men skuffet over fusjonsfiasko