Equinor frister med PR-millioner i byråjakt – har vært i Gambit i over 10 år

- Tester ut om vi har de rette samarbeidspartnerne, sier ny kommunikasjonsdirektør.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Det er ikke så ofte de store byråkonkurransene knyttet til norske PR-oppdrag kommer opp til overflaten, men nå er det klart at det kjempes om PR-millionene til den norske oljegiganten Equinor.

- Vi er inne i en prosess der. Det gjør vi regelmessig når vi opererer med såkalte rammeavtaler som løper til de er ferdige og når de er oppe til fornyelse, så inviterer vi kvalifiserte byråer til å presentere seg. Kontraktene pleier å ha en varighet på noen år med forlengelse, og da er det på et gitt tidspunkt naturlig å invitere til en konkurranse for å teste ut om vi har de rette samarbeidspartnernee, sier den nye kommunikasjonsdirektøren til Equinor, Jannik Lindbæk, til Kampanje.

Lindbæk er på ingen måte ny i Equinor. Han har jobbet i selskapet i flere ulike stillinger siden 2010, men på nyåret i år erstattet han Reidar Gjærum på toppen av kommunikasjonsavdelingen i Equinor med ansvar for 150 personer.

Nå er samarbeidet med dagens PR-byrå Gambit oppe til vurdering.

Lindbæk vil ikke si hvor mye penger kontrakten er verdt eller hvor mye Equinor som selskap bruker på markedsføring og kommunikasjon. Men etter det Kampanje kjenner til er det snakk om et oppdrag i størrelsesorden 10-15 millioner og dagens oppdrag er også knyttet til et norsk og et internasjonalt oppdrag, alt samlet i det globale PR-nettverket til Hill & Knowlton og Gambit.

- Har dere kommet langt i prosessen?

- Vi er kommet et godt stykke og venter å konkludere ganske snart, sier Lindbæk.

Les stort intervju med den nye kommunikasjonsdirektøren i Equinor, Jannik Lindbæk, her: Han får landets «tyngste» kommunikasjonsjobb: - Det er klart omdømmet til Equinor er preget

- Gambit har vært en veldig god samarbeidspartner

Fra før av har Equinor også en kontrakt med Try-huset der reklamebyrået blant annet utvikler reklame knyttet opp mot sponsorkonseptet «Morgendagens helter». Når det gjelder PR- og kommunikasjon er det imidlertid Gambit Hill & Knowlton som er samarbeidspartner.

- Gambit har vært en veldig god samarbeidspartner for oss og dekker hele den bredden av det vi har behov for, også internasjonalt. Nå bruker ikke vi byråer i veldig stor skala, fordi vi dekker det mest med egen kapasitet, sier Lindbæk.

Det er ikke kjent hvilke andre byråer som er med i pitsjen, men slik Kampanje vurderer det er det ikke usannsynlig at byråmiljøer som Zynk og First House vurderes som eventuelle partnere – i hvert fall på det norske markedet. Ingen av disse miljøene kan imidlertid konkurrere med Hill & Knowlton om det internasjonale markedet. Også Try Råd kan være et aktuelt byråmiljø i og med at kommunikasjonshuset allerede sitter med kunden på reklamesiden.

- Jeg vil ikke kommentere enkeltbyråer.

Samtidig er det en kjent at Gambit-sjefen gjennom mange år, og etter hvert også internasjonalt, Lars Erik Grønntun nylig forlot PR- og kommunikasjonskjempen til fordel for jobb i læringsplattformen Kahoot. Grønntun har alltid vært den som har holdt i Equinor som kunde. En annen interessant endring siden sist er at Equinor nylig hentet inn tidligere Zynk-sjef Anniken Haugen Jebsen, noe som kan styrke Zynks kandidatur.

- Er Gambit med å konkurrere om oppdraget?

- Jeg vil ikke kommentere enkeltbyråer, men jeg vil anta at de har lyst til å fortsette å være med oss. Det er vel ikke neppe noen stor hemmelighet, sier Lindbæk.

Dermed må dagens Gambit-sjef Henrik Halvorsen bruke ukene fremover godt skal han forsvare prestisjekunden og et langt kundeforhold.

- Det stemmer at vi har jobbet med Equinor i over ti år og at vi opplever at dette er et sterkt og godt samarbeid på flere ulike nivåer av organisasjonen. Jeg kan bekrefte at vi er invitert til å delta igjen, og håper naturligvis at vi når opp i konkurransen om å bistå Equinor også fremover, sier Halvorsen.

Equinor frister med PR-millioner i byråjakt – har vært i Gambit i over 10 år