PREMIUM

50-årsfeiring: Stian Jansen ble feiret av Dentsu-kollegaene sine med en egen utendørskampanje i Sør-Frankrike.

- Ikke så verst å være «plakat-kjendis» i Frankrike

Stian Jansen fikk en 50-årsdag helt utenom det vanlige i ferien. Møt han i Sommerpraten.

Publisert Sist oppdatert

Navn: Stian Jansen

Alder: 50

Stilling: Kommersiell direktør i Dentsu Norge

Aktuell: Dentsu vant nylig en stor avtale med Innovasjon Norge

- Hvor går årets ferie?

- Vi har en nokså fast «løype» når det gjelder sommerferie, og i år er ikke noe unntak. Ferien går først til svigers sin hytte i Kragerø, før vi reiser et par uker ned til Sør-Frankrike. På den måten får vi (det vi mener) er den beste komboen, med norsk sommer og et par uker med garantert sommervær. I år hadde det jo ikke vært nødvendig å dra så langt for det sommerværet.

- Hva er ditt beste sommerminne?

- Tror vi da må tilbake til barndommen. Den euforiske lykkefølelsen når skoleferien startet og vi hadde to måneder med ferie. Bare henge med venner på badestranden eller fotballbanen og føle seg fri.

- Gratulerer med 50 årsdagen! Hvordan er det å få din helt egen utendørskampanje for anledningen?

- Tusen takk! Det var en veldig hyggelig og morsom overraskelse å få av gode kolleger og samarbeidspartnere i JCDecaux. Ikke så verst å være «plakat-kjendis» her nede i Frankrike for noen dager.

- Du får toppsaken på VG, ett minutt i Dagsrevyen og én TikTok som garantert går viralt. Hva slags budskap bruker du det på?

- Bruk stemmeretten din!

- Valgkampen er i full gang og det er politiske programmer og utspill i alle kanaler. Blir du å følge partilederutspørringen på hos «Gutta» på YouTube eller sverger du fortsatt til Fredrik Solvang og «Debatten» på NRK?

- Jeg kommer til å følge med på begge, og håper også at det kommer flere nye formater som kan få flere til å følge med på politiske debatter og valgkamp. NRK og Solvang er jo en «bauta» når det gjelder dette, men skal landets unge generasjoner få dette med seg, og bli interesserte og engasjert, er vi helt avhengig av at konsepter som Gutta lages, for de tiltrekker seg jo de som ikke skrur på NRK sendingene.  

- Hvilket terningkast gir du kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery?

- Jeg vil gi henne 4. Hun har jo en ministerpost som dekker over veldig mye, og har fått til mye bra. Hun har satt viktige ting som mediemangfold, desinformasjon og ansvarliggjøring av sosiale medier på dagsorden. Men det er fortsatt mye som må gjøres.

- Som foreldre til ungdommer som driver idrett opplever vi jo hvor mye som må gjøres innen idrett og kultur for å få dette til å bli den inkluderende arenaen det skal være, for ALLE. Her må det skje mye mer for at alle unge skal ha de samme forutsetningene for å kunne bli inkludert og kunne delta.  Hennes pakke på ti millioner for å bekjempe idrettsfattigdom blant barn og unge er altfor lite!

- Endelig kom rentekuttet vi alle ventet på. Blir dette starten på en ny opptur i medier- og kommunikasjonsbransjen eller må det mer til?

- Dette må vel være historiens mest omtalte rentekutt? Og for alle var det veldig etterlengtet og en liten hjelp. Dette første kuttet alene vil nok ikke endre så mye for hverken vår bransje eller veldig mange andre, men vi får tro på de prognosene som nå sier at det skal komme flere kutt i år og neste år, da vil folk flest merke en reell forskjell. Omsetningen i mediemarkedet korrelerer veldig tett med utviklingen i norsk økonomi generelt. Norsk økonomi forventes jo å vokse de neste årene, og med lavere inflasjon (pluss flere rentekutt) er jeg positiv på vegne av bransjen.

- Bør offentlige annonsekroner pumpes inn i amerikanske tech-selskaper eller bør offentlige virksomheter investere pengene i redaktørstyrte mediehus?

- Som i alle virksomheter, har også de som forvalter medieinvesteringene til offentlige virksomheter et ansvar for å gjøre dette på den mest mulig effektive og lønnsomme måten. Jeg har tidligere sagt at hvis vi skal få til et reelt skifte i hvordan pengene investeres, så må denne beslutningen tas av selskapers styre og eiere. For konsekvensen av å kutte investeringer i plattformselskapenes løsninger, vil for mange bety en nedgang i effekten av investeringene.

- Jeg er enig i at offentlige virksomheter bør ha et særlig ansvar for å støtte opp om redaktørstyrte medier, men denne føringen må komme fra departementene, og ikke overlates til de enkelte virksomhetene. Men kanskje også staten skal se på hvordan de benytter pressestøtten i Norge og om det ikke finnes enda bedre måter å fordele den på? I dag stikker jo NRK av med nesten hele potten, og det er kanskje ikke den mest effektive fordelingen?

- Norsk TV er på moten i utlandet med blant annet «Boksen» og «Norges dummeste». Kan TV-eksport bli den oljen vår?

- Det er utrolig imponerende og gøy å se hva norske produsenter får til, og at vi eksporterer norske TV formater til utlandet. At dette skal bli den nye oljen er kanskje litt mye å forvente, men jeg er sikker på at vi vil se flere formater som eksporteres og blir store i utlandet.

- Hvem i medie- og kommunikasjonsbransjen imponerer deg mest?

- Jeg har lyst til å gi en stor shout out til alle ledere og kolleger i medie- og kommunikasjonsbransjen i Norge. Det har vært, og er tøffe tider for veldig mange og jeg blir imponert over evnen så mange har til å endre seg, finne nye løsninger, og jobbe seg igjennom de tøffe tidene. Dette gjør meg veldig positiv for fremtiden til bransjen vår i Norge.

Powered by Labrador CMS