Ny GK-partner slutter etter åtte år i byrået

- Hadde egentlig ingen planer om å slutte, sier Jannike Cecilie Holtedahl. Nå bytter hun bransje.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Jannike Cecilie Holtedahl hadde sin siste dag som partner og rådgiver i Geelmuyden Kiese fredag forrige uke. I dag har hun sin første dag i advokatfirmaet Selmer, der hun går inn i en stilling som Head of Communication and Marketing.

- Jeg hadde egentlig ingen planer om å slutte i GK. Dialogen med Selmer startet i august, og det ble mer og mer spennende etter hvert som jeg forstod mer om stillingen. Det er en helt nyopprettet stilling og det er mye som skjer i denne bransjen, særlig når det gjelder kommunikasjon og teknologi. Jeg har jobbet mye med selskapskommunikasjon i den digitale transformasjonen og ulike endringsprosesser, så det føltes veldig relevant for meg, sier Holtedahl.

Hun ser tilbake på åtte «helt fantastiske år» i GK.

- Jeg har vært veldig heldig med store, ambisiøse kundeforhold som jeg har lært masse av, og ikke minst fantastiske kollegaer. GK var min første jobb etter studiene, og nå føles det som om jeg skal teste ut voksenlivet på egenhånd.

Følger en rekke partnere ut døra

Da Jannike Holtedahl ble utnevnt som ny GK-partner i 2018, gjorde Dagens Næringsliv en opptelling av hvor mange ansatte og partnere som hadde sluttet i løpet av en periode på tre og et halvt år. De kom frem til ti partnere og totalt 54 ansatte. Siden da har ytterligere ti partnere sluttet, inkludert Eva Sannum for ett år siden.

- Det var vært skrevet mye om partnerne som slutter i GK. Føler du at du er en del av en partneflukt?

- I motsetning til mange andre partnere i GK, så hadde jeg allerede jobbet nesten syv år i GK da jeg ble partner sommeren 2018. I tillegg ligger det en del personlige årsaker bak avgjørelsen. Jeg har nettopp vært gjennom min andre mammapermisjon, og det føles naturlig med et skifte nå som jeg uansett har vært borte fra GK en stund.  

- Har du noe erfaring fra advokatbransjen?

- Ingenting, men dette er også snakk om salg av tjenester, kompetanse og rådgivning, så det har allerede slått meg at det er en del likhetstrekk mellom de to bransjene. Det er mange overførbare spørsmål og problemstillinger.

Geelmuyden: - Har gjort en fin jobb

Hans Geelmuyden er ordknapp om avgangen når Kampanje ringer.

- Jannike har vært i permisjon hele det siste året og valgte å gjøre noe annet nå. Hun har gjort en fin jobb hos oss og jeg ønsker henne lykke til, sier Geelmuyden.

- Mengden partnere som slutter i GK har jo vært et tema…

- Jeg ser at noen gjør det til et tema, men du vil skjønne at det ikke spiller noen rolle når du ser tallene våre for 2019.

De er imidlertid ikke helt klare, ifølge GK-sjefen.

- Betyr dette at GK fortsatt lekker partnere?

- Nei, det gjør vi ikke. Vi har aldri lekket, vi.

Ny GK-partner slutter etter åtte år i byrået