Norges Bank er på byråjakt - lyser ut millionavtale på design og digital kommunikasjon

- Vi håper å komme i mål i løpet av noen måneder, sier Norges Bank. Sjekk verdien på avtalen her.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Kun syv år etter forrige store visuelle oppgradering, lyser Norges Bank igjen ut en ny avtale for design og digital kommunikasjon. Arbeidsoppgavene omfatter strategi, konsept- og idéutvikling, design og ferdigstilling av kommunikasjonsmateriell.

I tillegg dreier avtalen seg om utvikling og vedlikehold av nettsiden www.nbim.no som er nettsiden for Norges Bank Investment Management, eller Oljefondet, som det heter på folkemunne.

- Rammeavtalen dreier seg i hovedsak om støtte til normal drift og videreutvikling, sier presseansvarlig i Norges Bank, Bård Ove Molberg.

- Når var siste dere gjorde en visuell oppgradering?

- Vi gjennomførte en større visuell oppgradering i 2014, men har siden videreutviklet og tilpasset den visuelle profilen i henhold til løpende behov og markedsutviklingen, for eksempel en dreining fra mye trykket materiale til nesten bare bruk av digital kommunikasjon, sier Molberg.

- Hvorfor er det på tide igjen nå?

- Norges Bank har eksisterende rammeavtaler som dekker disse fagområdene, men avtalene er nå i ferd med å utløpe og må fornyes, sier han.

Antall besøkende varierer en del gjennom året, men ligger på mellom 100.000 og 300.000 besøkende per måned. Bård Ove Molberg, Norges Bank

Skal drifte Oljefondets nettsider

Molberg forteller at Oljefondets nettsiden blir hyppig besøkt i løpet av en måneds tid.

- Antall besøkende varierer en del gjennom året, men ligger på mellom 100.000 og 300.000 besøkende per måned, opplyser han.

Han forteller videre at konkurransen som er lyst ut er delt inn i to fagområder og at de er åpne for å inngå avtale med opptil tre leverandører på hvert område.

- Når er det dere bestemmer dere for hvilke byråer dere vil samarbeide med?

- Vi håper å komme i mål i løpet av februar 2022, svarer Molberg som opplever god interesse rundt avtalen.

Kampanje får opplyst at den eksisterende avtalen er delt i to og byråene som er inne i varmen er Scandinavian Design Group (SDG), som står for den visuelle profilen, presentasjoner og trykket materiell, mens byråene Hyper og Netflife deler den resterende halvparten med leveranser for henholdsvis digiale kommunikasjonen og drift av nettsiden.

Ønsker samarbeid:

Kundesjef Kristoffer Krohn Eide forteller at Netlife ønsker videre samarbeid med Norges Bank.

Netlife vil kjempe - Hyper melder seg ut

Kristoffer Krohn Eide, kundesjef for Netlifes Oslo-kontor, forteller til Kampanje at de kommer til å delta i den nye byråkonkurransen med et ønske om fornyet tillit hos Norges Bank.

- Vi kommer til å delta i konkurransen. Det som er viktig å si er at Norges Banks konkurranse er delt i to fagområder. Vi kommer ikke til å kjempe om den delen som innebærer visuell identitet og kommunikasjon, men den delen av avtalen som har med websiden og sosiale medier å gjøre, sier Krohn Eide.

- Hvordan har samarbeidet med Norges Bank vært?

- Det har vært veldig bra, og det er derfor vi har lyst til å samarbeide med dem videre. Vi har veldig sympati og eierskap til det samfunnsoppdraget til Norges Bank. De skal forvalte fellesskapets goder på best mulig måte og jeg mener det er noe Norges befolkning burde ha et sterkt forhold til, sier Krohn Eide.

Og på spørsmål om Norges bank er en betydelig kunde for Netlife svarer Krohn Eide:

- Ja, det er de.

Kampanje har vært i kontakt med SDG som ikke ønsker å uttale seg om prosessen, mens Hyper forteller at de har valgt ikke å delta i denne byråkonkurransen.

Norges Bank er på byråjakt - lyser ut millionavtale på design og digital kommunikasjon