Ahead-gruppens sosiale medier-byrå mistet sjefen til konkurrenten - arvtakeren kommer fra egne rekker

- Mange merkevarer har undervurdert hva det krever å være til stede i sosiale medier, sier den nye Elg-sjefen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Forrige uke ble det kjent at Publicis har kuppet byråleder Siri Platou fra Elg. Hun skal lede den nye satsingen på innholsmarkedsføring og sosiale medier til byrågruppen som omfatter Kitchen, Starcom og MSL.

Arvtakeren kommer fra egne rekker. Tonje Hallén Askim har jobbet som strategisk rådgiver i Elg i et drøyt år og i Ahead-gruppen siden 2016. Først i Redink og deretter i Hyper.

- Siri har gjort en fantastisk jobb med å bygge opp og etablere Elg som Norges ledende sosiale medier-byrå, med dyktige sosiale medier-spesialister og en helt unik kultur. Jeg er både stolt og ydmyk over å ta over stafettpinnen etter henne, og gleder meg til å fortsette reisen til Elg, sier Askim.

Konsernsjef Kjetil Botten Skogly i Ahead-gruppen forteller at de tidlig bestemte seg for at den nye Elg-sjefen måtte komme fra byrået selv.

- Kulturen i Elg er så sterk og så viktig å bevare, så vi la vekt på å finne den beste interne kandidaten, sier han.

Tonje Hallén Askim var heller ikke i tvil om at dette var en jobb hun ville ha.

- Jeg føler meg veldig heldig som får lov til å bygge Elg videre og fortsette å jobbe sammen med de superflinke elgene. Det er en kjempespennende utfordring, sier hun.

- Hva er det som definerer kulturen i Elg?

- Det er selvsagt elgene! En nydelig flokk av dyktige fagfolk som virkelig gir alt, og som tar godt vare på hverandre, sier hun og fortsetter:

- Vi har en flat struktur, med høy grad av tillit og åpenhet. Man får lov til å, prøve nye ting, og det er selvsagt rom for å feile underveis, det er sånn vi blir bedre.

Les mer: Tidligere SMFB-sjef går til Hyper: - Et utrolig moderne, kreativt miljø med nogo attåt

Frykter ikke nedgangstider

Før hun begynte i byråbransjen, jobbet Tonje Hallén Askim med redaksjonell ledelse og digital utvikling, blant annet i Egmont Publishing.

- Hvordan blir det å ta over jobben som byråleder i en tid der det er mye usikkerhet i markedet?

- Det er ikke noe jeg frykter. Elg er veldig godt posisjonert og vi ser at vi leverer tjenester markedet trenger i større og større grad.

Foreløpig er det lite som tyder på at økonomisk uro gir færre arbeidsoppgaver til de 18 ansatte i Elg.

- Mange merkevarer har nok undervurdert hva det krever å være til stede i sosiale medier. Flere og flere ser at det ikke fungerer å lage det samme reklameinnholdet i ulike formater og pumpe det ut i alle kanaler. Så da kommer de til oss, smiler Askim.

- Det er mulig at markedsbudsjettene blir dratt litt ned i 2023. Men markedet tørster bare mer etter spesialistkunnskap og nisjetjenester, legger Kjetil Botten Skogly til.

- Tar egen medisin

Konkurransefortrinnet til Elg er nettopp spisskompetansen, mener den nye byrålederen.

- Det som skiller oss fra andre byråer, er at vi leverer hele sosiale medier-spekteret. Vi lager for eksempel egne strategier for de ulike kanalene. En TikTok-strategi er jo helt annerledes enn en Instagram-strategi. Så lager vi spesifikke konsepter og native innhold for de ulike kanalene. Et annet eksempel er sosiale medier-dialog, eller «community management». Denne superviktige dialogen mellom merkevarer og brukere er et eget fagfelt, som Elg har utviklet og er spesialister på.

Hun legger i tillegg vekt på at Elg «tar sin egen medisin» i sosiale medier.

- Vi er veldig gode på egne kanaler og jobber systematisk med synlighet. Instagram-kontoen vår er Norges desidert største byråprofil. Der gjør vi det vi vet fungerer i sosiale medier – vi gir innhold som er nyttig og lærerikt for målgruppen vår, sier Askim.

Instagram-kontoen til Elg har 12.000 følgere.

- Hvordan blir det å konkurrere med din tidligere sjef og kollega Siri Platou i Publicis? 

- Jeg har stor respekt for Siri. Vi i Elg kommer selvsagt til å følge med, men for oss er det bare sunt med konkurranse.

Elg har annonsører som Obs Bygg, TV 2, Orkla og Cappelen Damm på kundelisten. Omsetningen var på 14,1 millioner kroner i 2021.

Ahead-gruppens sosiale medier-byrå mistet sjefen til konkurrenten - arvtakeren kommer fra egne rekker