Gulltaggen-vinnere fant hverandre tilfeldigvis i Try: - Vi er like gærne begge to

Caroline Riis og Eirik Sørensen ble mestvinnende team under årets Gulltaggen. Slik møttes de to i Try.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Med 12 medaljer og diplomer, samt spesialprisen «Best in show», ble det klar seier til Try-huset under årets Gulltaggen. Sammenlignet med 2019 ble det også en klar forbedring. Den gang samlet Try-huset kun fem priser av ulike valører, mens det i år ble fem gull alene innenfor fagdisipliner som «Reklame og kommunikasjon», «Innholdsmarkedsføring» og «Mediestrategi» - i tillegg til at jobben altså fikk den aller gjeveste «Best in show»- prisen.

Kreativt team på jobben har vært Caroline Riis og Eirik Sørensen og tilfeldigvis er Riis på kontoret når Kampanje tar kontakt.

- Dette var virkelig gøy, og jeg skulle likt å ha hatt Eirik her nå. Men han følger barnet sitt på legevakten. Men nå fikk vi akkurat mail fra Kjetil Try og det er jo stas i seg selv, sier Caroline Riis til Kampanje.

Det har kun gått 15 minutter siden Kampanje kunne avsløre hele vinnerlisten i årets Gulltaggen, der landets beste digitale markedsføringsjobber fra fjoråret er blitt kåret. 

- Hvordan er det å være på kontoret å vinne Gulltaggen?

- Jeg håper vi får laget noen litt vilkårlige feiringer fremover, for vi må jo feire dette på et vis, sier hun.

Hun sier hun også gleder seg over de alle andre utmerkelsene på Try-huset også. 

- Det viser jo litt av styrken til Try-huset at vi ikke bare er der oppe i Gullfisken, men at vi også hevder oss i toppen i Gulltaggen. Det er viktig, sier hun.

Les også: Try til topps i Gulltaggen - se alle vinnerne her!

Trakk på gata:

Reklameteamet Caroline Riis og Eirik Sørensen måtte feire flere gull og den gjeve «Best in show»-prisen etter årets Gulltaggen på gata i Oslo. - Når man vinner Best in show vil man jo gjerne opp på en scene. Vi savner jo litt det, sier Riis.

Fant hverandre i Try

Hun sier de to fant hverandre som team for rundt tre år siden, etter at hun først jobbet sammen med Sara Hødnebø i Try. Men etter hvert forsvant Hødnebø til søsterbyrået Pol og Sørensen mistet også partneren sin Finn Knudsen som han hadde jobbet med i en årrekke i byråer som Dist og Nord DDB. 

- Kjetil Try ringte meg og sa det hadde dukket opp en mulighet til å jobbe med Eirik og spurte om jeg hadde lyst til det. Jeg visste at den dagen jeg begynte i Try så var det en utløpsdato på partnerskapet med Sara, og etter å ha hoppet litt mellom ulike partnere ble det litt tilfeldig Eirik og det har fungert bra, sier hun.

Sammen har det kreative teamet hanket inn både gull i Gullblyanten fikk medalje i reklame-EM i fjor under Eurobest for den samme jobben.

- Det er veldig morsomt samtidig som det er veldig modig av Røde Kors. Det er en jobb som ble laget med null i budsjett og de gikk imot alle anbefalinger om å gjøre det på denne måten. Alle frarådet det, men til slutt laget vi 422 filmer. Det var et veldig modig prosjekt og da er det utrolig gøy at det har gått så bra både med resultatene av kampanjen og det kreative, sier Riis.

Alene vinner Røde Kors-jobben to gull, ett sølv og to diplomer i en rekke forskjellige kategorier.  

- Det virker som du og Eirik har funnet en god formel å jobbe på?

- Ja, vi er like gærne begge to, og hvis vi legger oss på den samme lista så fungerer det veldig bra, sier årets mestvinnende reklamekreatør i Gulltaggen.

Her kan du se filmen bak jobben Try gjorde for Røde Kors. 

- De har vært en suksess

Sjefen i Try-huset, Kjetil Try, kaller årets medaljefangst i Gulltaggen for «en lagseier», men sender også en takk til sitt nye gull-team som han selv brakte sammen for rundt tre år siden. 

- Ja, Caroline og Eirik har vært en suksess så det er utrolig gøy. Men det viktig å minne om at det er mange som har hjulpet til og at vi er mange på Try-huset som bidrar., sier Kjetil Try.

- Men hva skrev du i mailen til dem i dag?

- Det gikk ut en fellesmail til hele huset i dag. Vi er mange mennesker på huset som skal ha æren for dette. Vi skal ikke dyrke frem enkeltindivider, sier han.

For med kunde og byrå teller teamet på Røde Kors-jobben nærmere 20 mennesker og tar en med alle de andre utmerkelsene Try fikk for jobber for kunder som Skatteetaten og DNB er det enda flere.

- Det er alltid veldig morsomt å vinne og selv om det ikke er dette vi lever av, er det en ekstremt viktig bekreftelse på at vi gjør mye riktig. Det ligger i Trys DNA at vi skal laget kreativ og nytenkende reklame og ikke minst reklame som engasjerer enten det er på sosiale medier, på plakat eller film, sier Try.

- Try har noen år på baken som byrå, blir en konkurranse som Gulltaggen spesielt viktig å hevde seg i?

- Vi er glade i å vinne både Cannes-løver, Gullfisken og Gullblyanten, men Gulltaggen er viktig fordi det er et område som ikke var der da Try startet opp som byrå. Dette viser at vi behersker også de nye mediene, og det er veldig greit å få en bekreftelse på dette. Nå er vi blant de beste både i Gullblyanten og Gulltaggen og jeg føler vi er der vi skal være og at vi har vært der ganske lenge, sier Try.

Melder seg på i gullkampen

Også i NoA-byrået Anorak er det god stemning. etter å ha kapret fem priser og hvorav to var gull. Gullene kom innenfor fagdisiplinene «Reklame og kommunikasjon» og «Innholdsmarkedsføring» for jobber for både Komplett og Amnesty.

- Dette er kjempegøy. Selv om det ble en rar prisutdeling, er det god stemning på alle kontorene våre fra Tøyen til Maridalen. Gulltaggen er jo en konkurranse som vi historisk sett har hevdet oss i, og med ett gull mer gull enn i fjor må vi også si oss godt fornøyd med fangsten, sier kreativ leder i Anorak, Jens-Petter Arhus, til Kampanje.

I tillegg fortsetter også Nord DDB under ledelsen av den nye byrålederen Eddie D’Sa å vinne priser igjen. Byrået som lenge har vært nede i både en kreativ og økonomisk bølgedal har nå virkelig fått vind i seilene igjen hva gjelder både nye kunder og priser. Tidligere i år ble det gull i Gullblyanten og i dag ble det gull også i Gulltaggen.

- Jeg er stolt og imponert av hva hele byrået har utrettet siden jeg begynte her. Akkurat i dag kjennes det vemodig å holde én meters avstand, for jeg skulle gjerne delt ut både klemmer og håndtrykk i alle i byrået, men vi er alle allikevel både stolte og glade for å ha vunnet en av de mest høythengende prisene i Gulltaggen, sier han.  

- Hva betyr dette for Nord DDB?

- Det viser at vi har solide kreative og strategiske krefter som sammen med våre digitale produsenter, filmprodusent, designerne og alle andre gjør at vi kan lage integrerte kampanjer i samarbeid med media- og PR-byrå. Vi må også gi honnør til en fantastisk kunde som virkelig har bevist hvor smart det kan være med et langsiktig samarbeid som tillater oss å lage bedre og bedre kampanjer for dem med tiden. McDonald’s har vært med oss i mange år, gjennom oppturer og nedturer, og det har gjort at vi har en dyptgående forståelse for hverandres måte å jobbe på, sier D’Sa.

Her er hele medaljeoversikten fra årets Gulltaggen: Try klart best - men flere melder seg på i gullkampen

Byrå Gull Sølv Bronse Diplom Antall
Try* 3 2 2 5 12
Anorak 2 2   1 5
Pol 1 1     2
Starcom 1   2   3
HyperRedink 1   1   2
Forsvaret 1     1 2
Blank 1       1
Confrere 1       1
Nord DDB 1       1
Vizeum 1       1
Manus   1 1 1 3
Schibsted   1 1   2
Unfold   1 1   2
Kitchen   1 1   2
Also Known As     1   1
Spoon     1   1
Aller/Vizeum     1   1
DNB/Gambit     1   1
New Work     1   1
Per Høj     1   1
PHD     1   1
Red Tactic     1   1
Hausmann       2 1
Bekk       1 1
Carat       1 1
Mediacom       1 1
Norse Digital       1 1
OMD       1 1
Totalt 13 11 14 16 54

*Try Reklamebyrå fikk også spesialprisen "Best in show" og endte dermed på totalt 13 utmerkelser.

Gulltaggen-vinnere fant hverandre tilfeldigvis i Try: - Vi er like gærne begge to