Kampen mot verdens reklamegiganter byttes ut med Amazon - Aas-Eng er klar for ny jobb

Aas-Eng skal fremover gi seg i kast med netthandel igjen.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen og Knut Kristian Hauger

I januar ble det klart at Maria Aas-Eng ville slutte i i Red Dentsu X til sommeren. Aas-Eng ble ansatt som daglig leder i Red Media Consulting i 2015, og i 2017 rykket hun opp til konsernsjef.

Da byrågruppen ble kjøpt opp av Dentsu Aegis i 2018, ble hun konsernsjef for nye Red Dentsu X. Nå blir hun en av toppsjefene i Stein Erik Hagens netthandelsselskap Komplett.no, der hun går inn i en rolle som ny administrerende direktør i Komplett B2C. 

- Jeg har lagt bak meg noen fantastiske år i Red, men nå starter et nytt kapittel, sier Aas-Eng til Kampanje. 

- Hvordan blir det å forlate bransjen du har jobbet i, i så mange år?

- Det blir utvilsomt vemodig å forlate mediebransjen hvor jeg har jobbet de siste femten årene. Jeg vil savne alle mine fantastiske kolleger i Red Dentsu X, men også samarbeidspartnere i mediene og våre konkurrenter. Men jeg er helt sikker på at vi kommer til å holde kontakten, sier Aas-Eng.

Under Aas-Engs ledelse rakk Red Media å vinne Kampanjes viktige «Byråprofil»-kåring tre ganger, og hun har selv blitt kåret til bransjens mest populære leder i Mediabemannings Bransjerapport.  Den 1. august starter hun i jobben som sjef for en av Norges største nettbutikker. Aas-Eng sier hun gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.

- Det skal bli spennende å bli kjent med og lære av Nordens ledende netthandelsmiljø og så skal vi sammen bygge markedets beste salg og markedsførings team, sier hun.

Les også: Maria Aas-Eng slutter i Red Dentsu X – etterfølgeren er allerede klar

Komplett.no hadde i 2019 en omsetning 7,5 milliarder kroner og Aas-Eng går dermed opp noen milliarder i størrelse når hun starter hos sin nye arbeidsgiver sammenlignet med de rundt fire milliardene som Dentsu omsetter for.

- En av landets mest erfarne digitale markedsførere

Konsernsjef i Komplett Group Lars Olav Olaussen er godt fornøyd med å ha fått på plass Aas-Eng. 

- Vi har vi funnet en leder som har bevist gang på gang at hun evner å skape svært gode arbeidsmiljøer og økonomiske resultater i selskapene hun leder, sier Olaussen. 

Da Aas-Eng ble kåret til bransjens mest populære leder i 2018 sa hun følgende.

- Jeg ønsker å bli oppfattet som en god, rettferdig og tydelig leder, og jeg ønsker å bli oppfattet som en leder som utvikler og motiverer sine kollegaer. Det er de sakene som jeg jobber for, sa hun til Kampanje etter å ha mottatt prisen i 2018. 

Det er ikke først gang Aas-Eng gir seg i kast med netthandel. Hun startet sin markedsføringskarriere i det digitale reiselivsselskapet Ebookers tilbake i 2004.  Senere har hun blant annet jobbet som leder av søkemotormarkedsføringsselskapet Outrider, Dinamo, aMindshare og mediebyrået PHD.

- I tillegg til å være en dyktig leder er Aas-Eng en av landets mest erfarne digitale markedsførere og den kompetansen håper vi selvsagt å dra nytte av i Komplett, sier konsernsjef Olaussen.

Sandefjord-selskapet Komplett var i mange år en enorm vekstmaskin og hadde lenge posisjonen som den første rendyrkede nettbutikken i Norge, men forsøkte etter hvert å utvide virksomheten til alt fra apotekvarer til dagligvare og tapte store penger på det. Konsernet gikk i 2018 på en kjempesmell og tapte nærmere 300 millioner før skatt.

Selskapet forsøkte også å bygge seg opp med en Amazon-modell og startet opp et samarbeid med over 100 leverandører uten og lykkes. 

I 2019 ble tallene ifølge Dagens Næringsliv bedre og selskapet tjente 27 millioner kroner.

Skal kjempe mot Amazon fremover

Da Dentsu kjøpte Red Dentsu X kom det i årsrapporten til mediebyråkonsernet for 2018 frem at selskapet satte en verdi på 200 millioner kroner på Red Dentsu X og til sammen skal de fire Red-partnerne, Aas-Eng inkludert, ha fått med seg opp 100 millioner kroner kontant på labben   Aas-Eng tok over som daglig leder i Red-gruppen etter grunnlegger Nils Røang og hadde på kjøpstidspunktet rundt 13 prosent av aksjene.

Les også: Priser Red-gruppen til 200 millioner – partnerne fikk utbetalt rundt 100 millioner i kontanter (abo.)

Etter å ha konkurrert med de store kommunikasjonskonsernene Publicis, Omnicom og WPP, bytter nå Aas Eng-nå nå ut en gigant med andre. 

- Fremovefr blir det å slåss mot enda større giganter på netthandel, som Amazon, hvordan blir det?

- Alle som kjenner meg vet at jeg er en person som elsker konkurranse, sier Aas-Eng. 

- Og tror du Amazon kommer til Norge, er det derfor du er hentet til Komplett?

- Igjen, det spiller ingen rolle om den er lokal eller global konkurranse, sier Aas-Eng.

Kampen mot verdens reklamegiganter byttes ut med Amazon - Aas-Eng er klar for ny jobb