Anorak-sjefen trekker seg - starter jakten på ny byråleder

Men Kine Werenskiold fortsetter imidlertid som partner og rådgiver i byrået.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

For ett år siden ble den nye byråledelsen i Anorak kjent. Da ble det klart at Kine Werenskiold og Jens-Petter Aarhus tok på seg jobben i en delt løsning. Werenskiold ble byråleder og daglig leder, mens Aarhus ble kreativ direktø.

Nå blir det imidlertid en ny endring når Werenskiold trekker seg som daglig leder i Anorak ett år senere. 

- Anorak er mitt virke og lidenskap, og jeg skal fortsette med å gjøre mitt for å bygge Anorak til Norges beste reklamebyrå, men det er en krevende jobb og min private livssituasjon gjør at jeg ikke kan gjøre det som øverste leder akkurat nå, sier Werenskiold.

Hun tok på seg jobben i tospann med Aarhus etter at Torgeir Vierdal sluttet. 

Les også: Torgeir Vierdal slutter i Anorak - har takket nei til ny jobb i NoA

Werenskiold trekker seg altså fra stillingen på grunn av private årsaker, men fortsetter i byrået både som partner og rådgiver. Hun legger til at gjerne skulle fortsatt i jobben, men ønsker ikke å utdype noe utover det. 

- Nei, det ønsker jeg ikke. Det er en privat årsak, sier hun. 

- Respekt for valget

Dermed må NoA Norge-sjefen, Kai Holmberg, ut på ny lederjakt.

- Kine og Jens Petter har på under ett år lagt et solid grunnlag for morgendagens Anorak. Jeg har stor respekt for Kines valg, støtter henne 100 prosent og er glad for at hun blir med oss videre. Kine er fagperson til fingerspissene, bringer stor verdi til våre kunder, er en viktig ressurs for oss og en ekte Anorakker, sier han.

- Kjedelig med en ny lederjakt bare ett år etter at du satte en ny lederduo? 

- Ja, vi hadde jo ikke planlagt for det, så nå må vi bare gjøre en grundig jobb for å finne en ny leder. Vi likte overgangen fra å gå fra byråleder til byråledere, sier han. 

- Så toledermodellen vil bestå? 

- Ja den tror jeg vil bestå. Det er to forskjellige ting å lede innenfor fag og det å drive butikk. Det krever to personer så den modellen tror jeg veil bestå, sier Holmberg. 

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

Ny lederduo:

En ny og midlertidig lederduo er satt i Anorak. Kreativ direktør Jens-Petter Aarhus får nå støtte av NoA Norges finansdirektør Stine Bøe som konstitueres i stillingen som daglig leder. Her de to sammen med Kine Werenskiold og NoA Norge-sjefen, Kai Holmberg.

Byrålederkamp

En ny og midlertidig lederduo er satt og kreativ direktør Jens-Petter Aarhus får nå støtte av NoA Norges finansdirektør Stine Bøe som konstitueres i stillingen som daglig leder frem til ny leder er rekruttert.

- Vi er heldige som har både Kine og Stine, som begge setter byrået først, hos oss. Og jeg er så glad for at vi kan fortsette samarbeidet om å gjøre Anorak til et enda sterkere miljø i fremtiden. Det er en ambisjon som hele denne fantastiske gjengen deler, derfor tror jeg ikke bare at en ny leder vil bli tatt veldig godt imot, men at det er en av bransjens mest spennende roller akkurat nå, sier Jens-Petter Aarhus.

Jakten på ny daglig leder har allerede startet, uten at NoA Norge-sjefen mener han har dårlig tid.

- NoA ikke har hastverk og vil bruke den nødvendige tiden på å finne den aller beste kandidaten, sier Holmberg.

Men det blir kamp om å finne den beste byrålederen. Sist uke ble det kjent at mangeårig byråleder i Kitchen, Haakon Dahl, varslet sin avgang selv om også han skal fortsette i Publicis-konsernet i en ny stilling.

- Jeg registrerer at Haakon Dahl og Kitchen skal rekruttere Norges beste byråleder, men jeg kan love han at der (også) skal han få tøff konkurranse, sier Holmberg.

Anorak-sjefen trekker seg - starter jakten på ny byråleder