Eskil Pedersen slutter i Nortura - blir PR-topp i internasjonal bank

- Det er selvfølgelig vemodig å forlate en god arbeidsplass, sier Pedersen.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Eskil Pedersen har jobbet fem år i Nortura, de siste tre som assisterende kommunikasjonsdirektør. Nå forlater den erfarne kommunikatøren Nortura til fordel for Santander bank. 1. august inntrer Pedersen i stillingen som nordisk kommunikasjonsdirektør i Santander Norden.

- Det er en jobb som jeg ser veldig frem til å begynne i. Jeg har lært Santander enda bedre å kjenne gjennom denne jobbprosssenen. Santander betyr mye i mange folks liv og jeg tror også hele koronakrisen har vist hvor viktig banker og finansinitstisjoner er både for bedrifter og privatpersoner og samunnet. Det syntes jeg er spennende, sier Pedersen til Kampanje.

Pedersen trekker også frem Santanders fokus på bærekraft som et element som tiltrakk han med jobben.

- Santander er kåret til verdens mest bærekraftige bank og det er et tema jeg brenner for. Og for å få til meningsfull endring rundt bærekraft tror jeg det er viktig at aktører som Santander er samfunnsansvaret sitt bevist og det opplever jeg definitivt at Santander er. Det gleder jeg meg til å jobbe med og fortelle om i jobben min, sier Pedersen.

- Vi har funnet rett mann

Gjennom merkevarer som Gilde og Prior har Nortura vært godt synlig i media. I fjor sommer fikk Gildes PR-kampanje kritikk etter en sendt NRK-dokumentar. Denne våren har Nortura vært i mediene både etter at de dempet reklametrykket for Joika-produkter etter tendenser til hamstring og etter en debatt om navnet og logoen på Joika. 

- Blir det en litt mer usynlig jobb i Santander?

- Jeg har ikke begynt i jobben så jeg må komme meg inn i rollen for å se hvordan den arbeidsdagen blir, men det er klart at Santander er en viktig aktør i Norge og i Norden, og jeg tenker at det er naturlig at vi synes i samfunnsdebatten. Så jeg kommer til å jobbe hardt for å få frem de gode historiene som finnes i Santander, også får vi se hvordan arbeidsdagen kommer til å bli når jeg kommer inn i den rollen, sier Pedersen.

-Hvorfor jobbytte akkurat nå?

- Jeg har trivdes veldig godt og hatt fine år i Nortura, så det er litt tilfeldigheter at det ble nå, men da jeg kom over denne muligheten syntes jeg det virket spennende og jo lengre jeg har vært med i prossesen jo mer lyst har jeg hatt på denne jobben. Det er selvfølgelig vemodig å forlate en god arbeidsplass, men jeg gleder meg veldig til å begynne i Santander, sier Pedersen.

Knut Øvernes, Managing Director i Santander Consumer Bank, sier Pedersen er rett mann for det han omtaler som en strategisk nøkkelrolle.

- Bransjens utvikling har stor betydning både for næringslivet og for oss alle som forbrukere. Vi sitter på mye kunnskap og erfaringer som samfunnet og beslutningstagerne kan ha nytte av. Den ekspertisen vil vi gjerne dele på. Kombinasjonen av politisk erfaring og kommunikasjonsfaglig styrke er akkurat det vi har vært på jakt etter, og vi er svært glade for at Eskil Pedersen blir med oss på laget. Vi har funnet rett mann til denne strategiske nøkkelrollen, sier Øvernes.

Eskil Pedersen slutter i Nortura - blir PR-topp i internasjonal bank