Egmont-byrå snur underskudd til pluss: - Har gått over all forventning

Innholdsbyrået Core Content kan skilte med nye ansatte og en resultatforbedring på nesten tre millione kroner fra 2020.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

2021 ble starten på et nytt kapittel for de ansatte i Core Content. I januar byttet Egmont-byrået nemlig navn fra Cloud Media til Core Content, fikk ny visuell profil og hentet inn flere nye kunder.  Kampanje har tidligere skrevet om den kritiske situasjonen selskapet befant seg i under koronakrisen. Omsetningen falt fra 33,4 millioner i 2019 til litt under 16 millioner i 2020, og selskapet endte i forfjor med et negativt driftsresultat på 2,6 millioner. Core Content har imidlertid lyktes med å snu skuta. 

Administrerende direktør, Berit Wattne, forteller nå at det første året under nytt navn gikk over all forventning.

- Vi regnet med å gå i minus, men endte opp med å levere en årsomsetning på 17 millioner kroner og litt over en halv million kroner i årsresultat. Gode leveranser og fantastiske resultater gjorde i tillegg at vi kunne fylle på med flere gode hoder, sier Wattne. 

Les også: Core Content går inn i nytt selskap: - En perfekt match

Blir ny kreativ leder

Core Content-sjefen Berit Wattne kan også fortelle at selskapet i fjor hentet inn både nye kunder og nye ansatte. Avenè, X Meeting Point, Assessit og Merkekongen er noen av kundene som har valgt Core Content som samarbeidspartner det siste året.

- Core Content har med sin erfaring og profesjonalitet hjulpet oss med oppstarten og driften av Merkekongen. Core oppleves som en aktiv og god partner som har tilført prosjektet vårt viktige elementer slik at vi over tid skal lykkes. Vi ser frem imot et langsiktig og fruktbart samarbeid med Core, sier leder for kreativt salg i Egmont og ansvarlig for Merkekongen-satsningen, Erik Smokvina.

I tillegg har seks nye personer blitt ansatt i Core Content det siste året. Rubi Sørvik ble hentet fra moderselskapet Story House Egmont fra rollen som innholdsansvarlig i bladet Kamille. Hun begynte 1. september som sosiale medier- og innholdsrådgiver, men går fra 1. april over i rollen som kreativ leder.

- Da Core Content flyttet inn i Egmont-huset så ble de godt lagt merke til, dette var en gjeng med flinke mennesker som møtte deg med et stort smil i gangene. Jeg stortrives og ser frem til å tre inn i rollen som kreativ leder, sier Sørvik.

Henter fra Egmont og MyMuse

Blant de nye ansatte finner en Ingrid Johansen som kommer inn som senior innholdsrådgiver og journalist.

- Jeg synes retningen og reisen Core har er spennende. Jeg har fulgt byrået en god stund fra sidelinjen, og er skikkelig glad for å få være med på laget, sier hun.

Espen Langslet kommer fra stillingen som prosjektleder i s360, et av de andre byråene i Egmont-porteføljen. 

- Jeg har blitt tatt skikkelig godt imot fra første sekund, og ser frem til en spennende reise med både nye og gamle kunder – dette blir bra, sier han. 

Serina Rasmussen trer inn i stillingen som Head of Performance. Hun hentes fra tilsvarende stilling i MyMuse.

- Jeg har i flere år jobbet for å øke kjennskap til én merkevare, men nå var det på tide å utvide horisonten. I Core får jeg jobbe med flere kunder på tvers av bransjer, og det gir nye utfordringer hver eneste dag – det synes jeg er kjempegøy, sier Rasmussen.

- Ser frem til bratt læringskurve

Synne Valentinsen er allerede kjent i Core-systemet, og har jobbet med berikelse for en av kundene i ett år. Hun ble plukket ut som nyutdannet innen digital markedsføring, og begynner nå som markedskoordinator for Core Content. 

- Jeg har vært utleid og jobbet med produktberikelse for Core i ett år allerede. Nå ser jeg frem til en bratt læringskurve og 100 prosent kontortid med gjengen, sier hun. 

Den siste nye ansatte i denne runden er Kristine Hus Arnesen som kommer fra Assessit hvor hun har jobbet som visuell designer. Hun tar med seg kompetansen inn i samme rolle i Core Content. 

- Jeg har hatt et ønske om å jobbe med flere prosjekter og kunder, og det får jeg i Core Content. Ettersom Core blir ny leverandør av kreative produksjoner for Assessit, så blir ikke savnet for stort. En helt perfekt overgang, med andre ord, avslutter Arnesen. 

Les også: - «Innsikt» har blitt et buzzord som slenges rundt

Her kan du se alle tallene til Core Content for 2021. Alle tall i MNOKSnur underskudd til overskudd

Core Content 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 17,0 15,9  +7
Driftsresultat 0,6 - 2,6 -
Resultat før skatt 0,5 - 2,6 -

Egmont-byrå snur underskudd til pluss: - Har gått over all forventning