Heltne klar med nytt oppstartsselskap: - Markedssjefer må levere enda bedre svar

Får med seg tidligere Orkla-kollega og mediebyrå-topp i det nye selskapet Emerge.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Tidligere markedsdirektør i Orkla, Arve Heltne, er i dag tilknyttet flere prosjekter hvor det største nok er selskapet MediaHub. Sist uke gjestet den tidligere Orkla-toppen og styrelederen i Annonsørforeningen konferansen «Årets Markedssjef» med et foredrag som het «Best på alt eller må man prioritere og velge.» Til Kampanje kunne Heltne etterpå fortelle at han «mener tiden er forbi da en markedssjef kunne være sånn cirka best på alt.»

- Alle markedssjefer bør gjøre seg klar for å levere enda bedre svar på kritiske spørsmål om bruk av markedsføringsbudsjettet fra internt og eksternt hold. Det betyr at alle må velge og prioritere etter hva som er mest kritisk og verdiskapende på kort og lang sikt. Det starter med å klare å prioritere bort alt som ikke gir verdi, stille gode spørsmål og velge gode partnere for å få bedre svar og resultater, sier Heltne til Kampanje.

Etter å ha startet opp både som investor og gründer av selskapet MediaHub er Heltne nå i gang med et nytt oppstartselskap og denne gangen handler det om konsulentvirksomhet og analyse- og innsiktsstudier. Dermed utvider Heltne sitt nedslagsfelt i mediemarkedet gjennom selskapet MedieHub ved å lansere Emerge.

- Vi skal være en fullskala partner i strategiske og taktiske prosjekter med kommersiell vekst som mål, sier Heltne.

Les osgå: Medie-comeback for Arve Heltne: - Jeg har ligget lavt med vilje

Vi fant ingen analysemiljøer som fullt og helt kunne hjelpe oss. Arve Heltne, gründer og investor

Får med seg Orkla-kollega og mediebyrå-topp

Heltne sier han skal bygge «Emerge som et uavhengig, objektivt og langsiktig analyse- og rådgivningsmiljø», men han kommer ikke til å gjøre det alene. Han får også med seg tidligere Orkla-kollega og partner i flere konsulentselskaper Simon Vestvik og tidligere kundedirektør i Business Science (GroupM) og innsiktsdirektør i Medietilsynet, Rune Albertsen, på laget.

- Jeg har bakgrunn fra innovasjon og merkevareutvikling i Orkla og har utover det jobbet mye med forretningsstrategi og utvikling av forretningsmodeller. Min profil tar alltid utgangspunktet i forbrukeren og merkevareposisjonen til selskapet og her er det ofte en manglende link til forretningsstrategien. Disse to verdener ønsker vi å koble tettere sammen i Emerge, sier Vestvik til Kampanje.

Vestvik sluttet i Orkla i 2015 før han ble konsulent og partner i Breidablikk og Evolutio. Nå tar han på seg rollen som daglig leder i Emerge.

I tillegg kommer også Rune Albertsen inn med sin analysebakgrunn fra byråsiden i tillegg til et opphold i London som konsulent. Albertsen blir arbeidende styreleder i Emerge.

- Blir Emerge en konkurrent til Kantar eller McKinsey?

- Jeg har lenge snakket om å ta faget medie- og markedsføringseffekt til Bjørvika uten at det skal være førende for Emerge. Men det jeg gjorde i London på langsiktig forretningsstrategi kombinert med det mer taktiske markedsføringsfaget i GroupM, er to verdener som i mitt hode henger veldig godt sammen. Jeg har lenge tenkt tanken om å starte opp noe a la Emerge, men så fikk jeg et tilbud fra Medietilsynet som var veldig spennende, sier Albertsen. 

Etter halvannet år som direktør for innsikt og analyse sluttet Albertsen i Medietilsynet i mars i år, og er nå klar til å bygge opp selskapet han lenge har sett for seg.

- Vi er tre partnere i Emerge med ulik bakgrunn og kompetanse som vi håper og tror vil komme våre kunder til gode. Vi starter med alle partnerne til MediaHub og så legger vi på Simons og mine relasjoner slik at vi får enda flere ben å stå på, sier Albertsen.

Samler medier og annonsører

Startskuddet for Emerge ble et stadig økende behov for analyser og data i Mediahub. MediaHub-prosjektet har som mål å legge til rette for møteplasser mellom norske mediehus og merkevarer for på den måten å styrke og løfte effekten av markedsføringen som gjøres i det norske markedet. Her er blant annet TV 2 og Amedia med på mediesiden og store annonsører som blant annet OBOS, DNB, Orkla og Mills, og ifølge Heltne begynner det nå og fylles godt opp rundt bordet i MediaHub.

- I utgangspunktet var Emerge et svar på de utfordringene vi har hatt i forhold til research, fakta og analyse inn i MediaHub. Når man skal dele læring på tvers er man avhengig av tillit, objektivitet og uten konkurransebindinger. Vi fant ingen analysemiljøer som fullt og helt kunne hjelpe oss, sier Heltne.

- Hvem blir de første kundene til Emerge?

- Noen av de første kundene blir MediaHubs partnere, der vi har blant annet startet opp et pilotprosjekt med OBOS. MedieHubs annonsører har midler i en researchpott og vi kommer nå primært å bruke Emerge til å gjøre den researchen man ønsker. Det kan være salgsmodellering, dekningsanalyser, CRM match eller større prosess- og organiseringsprosjekter. Det er mange verktøy som bidrar til at vi kan øke læringen og det vi ser er at annonsørene lurer på veldig mye av de samme tingene. Men dette kan også være kunder langt utenfor MedieHub det være seg oppstartselskaper, medier og merkevarer, sier Heltne.

De tre Emerge-partnerne skal eie Emerge med like store deler.

- Vi lanserer Emerge som et svar på manglende perspektivforståelse rundt fakta og analyse. Vi tror det er umulig å virkelig forstå resultater og markedsføringseffekter uten å analysere årsakssammenhenger mellom forretningsuniverset, markedsuniverset og medieuniverset, sier Albertsen

- Planen er at dette skal være en fulldagsjobb?

- Ja, og det er det heldigvis allerede fra dag 1. Vi har allerede gjort vår første ansettelse og vi ser at det er behov for å ansette flere flinke folk i Emerge, sier Vestvik.

Her kan du se et videointervju Kampanje gjorde med Arve Heltne ved en tidligere anledning:  

Heltne klar med nytt oppstartsselskap: - Markedssjefer må levere enda bedre svar