Her er Strømmes nye «stjerneteam» - skal bygge e-sport i Norge

Har fått med seg tidligere Discovery-kollega, tidligere P4-direktør og Kahoot-gründer.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

For ett år siden ble det klart at den tidligere TVNorge-sjefen, Harald Strømme, hadde funnet seg ett nytt levebrød i e-sport-bransjen. Gjennom sitt eget investeringsselskap Home Run kjøpte kjøpte Strømme nettavisen Gamer.no og Telenorligaen av Teknisk Ukeblad og kastet seg med full tyngde inn i det raskt voksende e-sport-markedet i Norge med det nyopprettede selskapet Good Game.  

Strømme har jobbet i det stille det siste året med unntak av noen få opptredener, men denne uken landet selskapet en av sine største avtaler så langt, og det med selveste Norsk Tipping.

- Samarbeidet med Norsk Tipping vil være svært verdifullt for å sikre at e-sporten kan vokse innenfor ansvarlige og trygge rammer, sier Harald Strømme.

I selskapet Good Game har Strømme i dag over 70.000 registrerte norske spillere i sin database.

Les også: Strømme satser på esport – kjøper Telenorligaen fra TU

- Skal ikke konkurrere med NFF

Avtalen med spillgiganten på Hamar åpner for at e-sporten skal bli en del av Norsk Tippings spilltilbud på Oddsen.

- E-sport er et område det er naturlig for Norsk Tipping å engasjere seg i, og i Good Game har vi funnet en seriøs og langsiktig samarbeidspartner som allerede legger ned et betydelig arbeid for at e-sporten i Norge skal utvikle seg, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid

Harald Strømme sier til Kampanje at han ikke skal inn å konkurrere med NFF om spillobjektene.

- Good Game driver Norges nasjonale e-sport liga, og konkurrerer ikke med NFF, sier den nye e-sport-sjefen Harald Strømme.  

- Hvor mye penger går Norsk Tipping inn med?

- Omfanget av samarbeidet går vi ikke ut med, det vil uansett utvikles underveis, og intensjonene er langsiktige, sier Strømme

Kampanje har tidligere skrevet om NFFs planer om å starte opp med e-sport og forbundet har allerede tegnet flere sponsoravtaler og etablerer nå et eget norgesmesterskap på e-sport.

- Kommer du NFF i forkjøpet her, de har jo også ønsket å satse på e-sport?

- Alle som satser på norsk e-sport bidrar til vekst og utvikling i bransjen. Vi har så vidt sett begynnelsen på noe stort. Her er det plass til alle som vil være med.

Les også: Elkjøp sponser det norske e-fotballandslaget

- Fått med meg et stjerneteam

Det er stort marked Strømme har pekt seg ut med et globalt publikum på 400 millioner seere og en anslått global omsetning på rundt 15 milliarder kroner.  Nå er målet å sikre seg en andel av pengene på det norske markedet gjennom å bygge Nordens ledende liga og sørge for at digitale online-spill blir en velorganisert breddeidrett. Til å hjelpe seg med dette har Strømme satt sammen et lag bestående av en rekke bransjekjenninger.

- I tillegg til de flinke folka som virkelig kan e-sport med bakgrunn i Gamer.no og Telenorligaen, har jeg fått med meg et stjerneteam både som investorer og aktive styremedlemmer i Good Game, sier Strømme.

I styret sitter blant andre Strømmes tidligere Discovery-kollega, Sindre Østgaard. Han er med i Good Game som arbeidende styremedlem og dermed gjenforenes Strømme og Østgaard på nytt, men denne gangen i e-sport-industrien. 

- Helt siden vi møttes og forsøkte å transformere den nordiske tv-industrien sammen, med blandet hell og exit med et smell, har vi hatt et tett og tillitsfullt forhold, sier Sindre Østgaard til Kampanje.

Han har de siste årene jobbet mye med startups og nye vekst-selskaper og at de to har samarbeidet på flere spennende prosjekter sammen, NyBy og Kahoot!, i tillegg til GoodGame. 

- Det er alltid morsomt, og ofte lønnsomt, å jobbe med Harald Strømme. Han har en særegen teft og  den ganske uslåelige kombinasjonen; alltid en av de smarteste i rommet, i konstant godt humør og med et varmt hjerte for folka rundt seg, sier Østgaard

Harald og jeg var for første gang freelancere på samme tid og da var det naturlig at vi snakket sammen

Også Kahoot-gründer, Johan Brand, er med i det nye styert sammen tidligere salgsdirektør i P4, Trond Killingstad. Killingstad er også en av dem som i tillegg til å sitte i styret også jobber i selskapet. Han går inn i en rolle som skal skape vekst i selskapet og har vært sentral i arbeidet med å lande Norsk Tipping-avtalen.

- Kan vi si det, Harald? At jeg har vært i sentral i Norsk Tipping-avtalen? Ja, jeg har nok det, ler Trond Killingstad når Kampanje får han på telefonen. 

Den tidligere salgsdirektøren i P4 sier han begynte å snakke med Harald Strømme om e-sport for ett år siden. Da var han på vei ut av landets største kommersielle radiokanal.

- Det var ganske enkelt. Harald og jeg var for første gang freelancere på samme tid og da var det naturlig at vi snakket sammen. Vi har kjent hverandre lenge og våre veier har krysset hverandre ofte. Harald hadde mange gode ideer om fagfeltet esport og jeg ser på dette som en ganske så lik operasjon som den jeg var med å starte for 25 år siden, sier Killingstad.

Han mener e-sporten preges av «unge mennesker som vil berike verden».

- Bransjen er en kombinasjon av mennesker som liker å bygge merkevarer og arenaer og de som er på arenaen og vi opplever at det er en rekke store norske merkevarer som ønsker å finne sin posisjon i norsk e-sport. Ser du på målgruppa 15-40 år så har de en annen mediehverdag og helt annerledes enn det vi noensinne har sett, sier han.

- Du er med på det Strømme kaller «et stjerneteam». Hva tenker du om det?

- Det er hyggelig etter at jeg tydeligvis var ubrukelig i den forrige jobben min, ler Killingstad som også går inn som medeier og partner i Good Game.  

- MTG et tilbakelagt kapittel

Killingstad sluttet brått i P4 for rundt ett år siden etter en uenighet med P4-sjef Kenneth Andresen, men sier han ikke bærer noe nag til sin tidligere arbeidsgiver.

Les også: «Trist» exit for P4-direktør Killingstad: - Sjokkartet, tøft og ikke noe jeg ønsket

Les også: P4-sjefen: - Jeg hadde et ønske om et skifte

Da nyheten om at Killingstad måtte forlate P4 var det mange bransjeprofiler som gikk offentlig ut med sin støtte til salgsdirektøren. En av dem av nettopp Harald Strømme som på sin Facebook-side kalte beslutningen for «merkverdig». 

Les også: Sterke reaksjoner på Killingstad-avgang: - Helt uforståelig

- Er det en ekstra trigger for Trond Killingstad i dag, at også din tidligere arbeidsgiver MTG driver med e-sport?

- MTG er for meg et tilbakelagt kapittel og jeg har aldri hatt noe problem med MTG. Det var en fantastisk arbeidsplass i 25 år og jeg har ingen ting usnakka med dem. Nå håper jeg at denne reisen kan bli like morsom som den radioreisen jeg har vært med på i MTG og radiokanalen jeg var med å starte.

- Blir det 25 år med e-sport nå da?

 - Jeg er usikker på om det blir 25 år, men la oss si vi har et fem-tiårs perspektiv, sier Killingstad.

Det er alltid morsomt, og ofte lønnsomt, å jobbe med Harald Strømme. Sindre Østgaard, arbeidende styremedlem i Good Game

Her er Strømmes nye «stjerneteam» - skal bygge e-sport i Norge