Tidligere TVNorge-sjef jakter friske penger med spillselskap - vil hente opptil 15 millioner kroner i folkefinansiering

Polaris Media-millionene er brukt opp, og nå vil Harald Strømme hente inn mer penger til e-sportsatsingen Good Game. - Eventyret har såvidt begynt, sier han.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Good Game, spillselskapet til tidligere Discovery-sjef, Harald Strømme, er på jakt etter nye millioninvesteringer og byr nå opp til folkefinansering på crowdsourcing-tjenesten Folkeinvest.no. Selskapet, som blant annet eier og driver nettstedet Gamer.no, Telialigaen og spillredaksjonen Level Up, håper å hente opptil 15 millioner kroner.

- De siste fire årene har vi bygget et kraftsentrum i norsk e-sport, og samlet mange gode krefter under samme paraply. Vi driver den nasjonale e-sportligaen, Telialigaen, som er Europas største nasjonale liga. Vi driver Gamer.no som er Norges største magasin for spillnyheter og LevelUp som er Norges største Youtube kanal for spilljournalistikk. I tillegg har vi en turneringsplattform som hoster over 500 ulike eksterne turneringer i året, og vi driver Good Game bedriftsliga. Kampene våre sendes ukentlig på NRK TV, og vi har gode samarbeidspartnere som Norsk Tipping og Norges E-sportforbund. sier den tidligere TV-sjefen og i dag seriegründer, Harald Strømme, til Kampanje. 

I prospektet som nå ligger ute heter det at emisjonen åpner for at man kan bli «medeier i den dominerende aktøren i det norske markedet» og «en markedsleder innenfor e-sportligaer og turneringer, spillrelaterte mediekanaler, turneringsplattformer og events.»

- Hva skal pengene brukes til?

- Nå skal vi videreutvikle og markedsføre hele denne produktporteføljen, og det krever tilførsel av mer kapital før vi kommer til svarte tall, sier serigründeren Harald Strømme.

Strømme kom på e-sport-banen i 2018 som investor og gründer, og opprettet den gang selskapet Good Game. Ved siden av Good Game har Strømme også satt i gang TV-produksjonsselskapet MyGame som tilbyr automatiserte produksjonsløsninger for strømming av breddeidrett.

Les også: Eksplosiv vekst i gaming-markedet: - I løpet av ti år spår jeg at e-sport er en OL-gren

Prises til 50 mill. før kapitalinnhenting

Ifølge prospektet på Folkeinvest.no, verdsetter Good Game seg selv til 50 millioner kroner før den nye kapitalrunden. Det er ikke første gang selskapet henter inn penger. Sist gang Good Game hentet penger var i lukket prosess der mediekonsernet Polaris Media gikk inn med ti millioner kroner, men disse pengene er nå brukt opp. 

- Alt selskapet har tjent og hentet inn i løpet av de siste fire årene er investert i teknologiplattform, produktutvikling, kompetanse og allianser. Og belønningen er en helt dominerende markedsposisjon her hjemme. Ikke minst har vi kjøpt 51 prosent av Level Up, som er et strålende kjøp, og vi har en opsjon på resten. Alt dette koster penger, og er investeringer i fremtidig omsetning. Vi har bedre inntjening enn de aller fleste i e-sportbransjen og styrer mot lønnsom drift i løpet av 2024, sier Strømme.

- Er det lagt opp til flere kapitalinnhentingevr i tiden fremover?

- Nei. 

For første gang benytter Strømme seg denne gangen av en crowdsourcing-plattform - eller en folkefinansiering - til en større kapitalutvidelse.

- Vi er fascinert av muligheten til å la både store og små investorer og spill-entusiaster få delta i eventyret. Før vi åpner dørene for tegning i morgen runder vi fem millioner i forhåndstegninger, som er lovende. Dette prosjektet er en mulighet til å delta som investor i en raskt voksende og sexy sektor, uten å ta for stor risiko, sier han.

Med seg på laget i Good Game, foruten Polaris Media, har Strømme også fått med seg den tidligere salgsdirektøren i P4, Trond Killingstad. I styret i Good Game sitter også tidligere digitalsjef i Discovery og investor Sindre Østgård og Kahoot-gründer Johan Brand.

- Kommer dagens største eiere Home Run og Polaris til å bidra med sine respektive eierandeler i kapitalinnhentingen?

- Både Polaris og jeg er med videre og investerer friske penger. Jeg har knalltro på dette og tar opp lån for å investere mer. Trond Killingstad og jeg kjenner oss igjen fra barndomsfasen til både kommersielt TV og radio. Det er en helt tilsvarende følelse, og de unge seerne og lytterne som har forlatt de store mediene, har funnet et nytt hjem i spillkulturen, sier Strømme.

Les også: Good Game og Level Up går sammen: - Skal tilby hele spekteret av tjenester

- Vi vokser jevnt og kraftig

I forbindelse med prospektet som nå ligger ute synliggjør Strømme også regnskapstallene for 2022 og prognosene for de neste årene. Han regner med at selskapet, som frem til i dag har brukt mer penger enn de tjener, går break even – eller i null i 2024. I 2027 forventer Strømme & co en omsetning på 50 millioner kroner, og et driftsresultat (EBIT) på 15,4 millioner kroner. Det vil i så fall gi en driftsmargin på over 30 prosent innen fem år. 

- Vi snakker om en av verdens raskest voksende bransjer, og i større grad enn mange andre aktører har vi sterke og etablerte inntektsstrømmer som vil bringe oss til lønnsomhet i løpet av 2024. Året som gikk har være preget av oppkjøp og fusjon med LevelUp, og å flytte to organisasjoner sammen i nye lokaler. Det er gjort et enormt utviklerarbeid på plattformen og nye samarbeidsavtaler er inngått. Det har kostet innsats og penger, men den fasen er over. Nå skal vi gi gass ut i markedet med sterke produkter og tilbud, sier Strømme

- Hva slags type inntekter er det som skal løfte omsetningen til 50 millioner kroner i 2027?

- Etter et liv i mediebransjen har jeg lært at lykken er å ha «multiple revenue streams». For oss dreier det seg om både annonseinntekter, sponsorater, brukerbetaling, medierettigheter, innholdssalg, hosting av turneringer og portaler, provisjoner og events. Alt er rigget for vekst fremover, sier den tidligere TVNorge-sjefen. 

- Er det realistisk, og hva tar dere utgangspunkt i for disse prognosene?

- Ja, det er et relativt konservativt mål. Og dette dreier seg kun om virksomhet i Norge, så en mulig nordisk ekspansjon kommer i tillegg. Dette er en veksttakt som er helt i samsvar med alle prognoser for utviklingen i e-sport også internasjonalt, sier Strømme. 

- Eventyret har såvidt begynt

I prospektet heter det at selskapets viktigste inntektsgrunnlag i dag er annonsesalg og sponsorater, men at Good Game i 2023 skal satse på nye typer inntektsstrømmer som «brukerbetaling, innholdsproduksjon og medierettigheter». Strømme mener den raske veksttakten på fem ganger dagens omsetning i 2027, følger øvrige markedsprognoser.

- Vi vokser jevnt og kraftig, i takt med hele e-sport markedet, sier Strømme.

- Er det litt lengre mellom nyhetsoppslagene fra e-sportverden i dag kontra for noen å siden da det var en voldsom oppmerksomhet rundt dette fenomenet?

- Hehe. Det er nok mulig. Men e-sport er fremdeles en av verdens raskest voksende bransjer, og er fremdeles i tidlig fase. I aldersgruppen 15-25 er e-sport allerede større enn analog sport, og det er ikke lenge siden ESL og FaceIt ble solgt for 1,5 milliarder dollar. Gøy å se at turneringsoperatører kan oppnå slik prising. Eventyret har såvidt begynt, sier Strømme. 

Good Game når i dag ut til over 250.000 unike brukere i måneden og har passert 100.000 registrerte e-sport spillere i databasen.

Her kan du se regnskapstallene til Good Game for 2022. Alle tall i MNOK. Fortsatt kostbar vekst i Good Game

Good Game  2022 2021 Endring i %
Omsetning 14,3 11,9 + 20
Driftsresultat - 6,1 - 2,0 -
Resultat før skatt - 6,1 - 2,0 -

Tidligere TVNorge-sjef jakter friske penger med spillselskap - vil hente opptil 15 millioner kroner i folkefinansiering