Netlife uslåelige på tech-toppen - Knowit klatrer med stormskritt

Heller ikke i år klarer konsulentgiganter som Accenture og Deloitte å markere seg på Byråprofil-listen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Konsulentselskapenes inntog på byråmarkedet har vært en trend i kommunikasjonsindustrien de siste årene. Både Accenture og Deloitte har flere ganger gått høyt ut med sine ambisjoner og kjøpt opp mindre byråmiljøer, men den nye Byråprofil-undersøkelsen viser at det fortsatt gjenstår mye før konsulentgigantene klarer å markere seg på Kampanjes liste i kategorien «Årets teknologi- og designbyrå». Verken Accenture eller Deloitte kommer med på årets topp fem-liste og er heller ikke å finne på topp ti. 

I stedet er det Netlife som virker uslåelige i denne kategorien. Designerne i det Bring-eide byrået topper denne kategorien for fjerde året på rad og virker uslåelige i tech-toppen. En liten skuffelse for Netlife i år er at selskapet ramler ut av topp fem på den store sammenlagtlisten «Årets Byrå».

Den store klatreren innenfor teknologi- og designbyråene er konsulentselskapet Knowit. Selskapet, som i Norge teller 625 medarbeidere fordelt på de tre forretningsområdene Insight, Solutions og Experience, klatrer fra en sjuendeplass i fjor til en tredjeplass i år og det gjør de med et skikkelig løft i poengskåre.

- Hva tenker dere om at konsulentselskaper som Accenture, Deloitte og PWC kjøper mindre byråmiljøer for styrke seg på området kommunikasjon, er det noe Knowit også vil forfølge?

- Det har vært alle mot alle lenge, få ting som overrasker og vi kommer bare til å se mer av slike trekk i tiden som kommer. Også fra oss, sier konserndirektør og sjef for Knowit Experience i Norden, Fredrik Ekerhovd.

- Vil vokse videre

Knowit har som de andre store konsulenthusene også vært på kjøperen de siste årene - blant annet med kjøpet av Metronet og Neolab.

- Vi har tidligere hatt gode erfaringer med kjøpene våre og eventuelle nye oppkjøp vil vi neppe kommentere før noe er signert. Men vi har et klart mål om å vokse videre, også innenfor Experience-området, sier Ekerhovd.

Det bør være mulig for Knowit. Markedet for digital tjenesteutvikling har vokst med tosifrede prosenter i flere år, noe selskaper som Bekk, Making Waves og Knowit, har nytt godt av. Det kom tydelig frem da Knowit la frem sine tredjekvartalstall nylig.

- Knowit Experience i Norden økte omsetningen med 19,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, sier Ekerhovd.

Byråprofil 2018Årets teknologi/designbyrå

Plass Byrå Plass 2017
1. Netlife (1)
2. Apt (2)
3. Knowit (-)
3. Bekk (3)
5. Making Waves (5)

Urangert: Bouvet, Creuna, Halogen, Hyper Interakitv og SDG.
Urangerte byråer er presentert i alfabetisk rekkefølge. 

(-) betyr nykommer på Topp 5.

Netlife uslåelige på tech-toppen - Knowit klatrer med stormskritt