Warner Bros. Discovery varsler ny satsing på TVNorge: - Lineær-TV er ikke dødt

Flaggskipet TVNorge skal få ny vind i seilene med ny kanalstrategi.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Warner Bros. Discovery er tungt til stede i strømmemarkedet med tjenestene HBO Max og Discovery+, men nå varsler de en større satsing på sin lineære flaggskipkanal TVNorge. Målet er å styrke kanalens posisjon i TV-markedet.

- Vi ser at det ligger noen muligheter der som vi ikke har benyttet tidligere, sier programdirektør Magnus Vatn på selskapets vårlansering torsdag.

- Har dere snakket for lite om TVNorge til fordel for Discovery+ og strømmesatsingen?

- Vi klarer nok i enda større grad enn tidligere å ha to tanker i hoder. Vi har kjørt ganske hardt på Discovery+ en god stund og hatt en eventyrlig vekst der. Vi kunne nok ha vært flinkere til å prioritere TVNorge sterkere. Det gjør vi nå.

Tror på vekst for TVNorge

Nordisk sjef i Warner Bros. Discovery, Christina Sulebakk, synes ikke det er unaturlig at fokuset har ligget på strømmemarkedet de siste årene.

- Alle har hatt fokus på å hente inn så mange kunder som mulig til en best mulig pris. Nå vil vi maksimere omsetningen på alle våre virksomhetsområder, og lineær-TV er ikke dødt. Det finnes et potensial for vekst lineært og det ser vi på markedsandelene.

Flere av TVNorge-programmene har i dag premiere på strømemtjenesten Discovery+ en uke i forveien. Dette er en strategi som nå kan endre seg, ifølge Sulebakk.

- Vi skal sikre at programmer har et lineært vindu og at du også har mulighet til å se det igjen digitalt.

Rammen for Warner Bros. Discoverys vårlansering ble neppe helt som selskapet ønsket seg. Tirsdag sprakk nyheten om at en av deres aller største profiler – Atle Antonsen – var blitt anmeldt for grov rasisme etter et møte med samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali på Bar Boca i Oslo.

Les også: Nordisk Discovery-sjef om rasismeanklagen mot Atle Antonsen: - Trist

Slipper færre nye titler

Satsingen på TVNorge gjenspeiles ikke i mengden programmer på årets vårlansering. En opptelling Kampanje har gjort viser 15 titler i Warner Bros. Discoverys pressemelding, mot 24 i fjor. Fire av årets titler er helt nye, mot 12 i fjor.

Blant programmene som skal på lufta til neste år finner vi «71° nord – team», «16 ukers helvete» og «Kjærlighet ved første blikk», og et knippe nysatsinger som actionkomedien «Knekt» og «Et hardt liv med Ronny».

Les mer: Kjendiser, slanking og kjærlighet på menyen - slik blir våren på Discovery


Magnus Vatn forteller at de har flere programmer på vårmenyen som de av ulike årsaker ikke offentliggjør i dag.

- Kommer det ti nye titler?

- Nei, ikke ti, men det kommer noen veldig store titler.

- Men betyr dette likevel at dere investerer mindre i det norske innholdet til våren?

- Nei, absolutt ikke. Går du forbi tallene og ser på størrelsen på produksjonene, så ser du at vi satser hardt og stort.

- Dette er nye sesonger av velprøvde serier, og det ser vi bare som en styrke, legger Christina Sulebakk til.

- Det er klart at vi heller vil produsere ting som fungerer enn å skape noe nytt som koster mer å etablere i markedet. Norge er et satsingsområde for oss og vi kommer til å investere mer i Norge, forsikrer hun.

Sender norske programmer til utlandet

Det har nå gått over et halvt år siden fusjonen mellom Warner Media og Discovery Communications ble en realitet, men er det mulig å se noen effekter av dette på vårens programmeny?

- Jeg tror nesten du kan se på det litt motsatt, for det er noen titler som produseres her nå som også skal ut i verden. Det er gøy at vi også klarer å eksportere titler ut, sier Vatn.

Det gjelder blant annet true crime-serien «Operasjon Lost Boy», som forteller de historien om hvordan en telefon fra en 15-åring fra Bergen satte i gang en verdensomspennende jakt på bakmennene i en internasjonal pedofiliring.

Warner Bros. Discovery har også en manusbasert komedie under utvikling som er øremerket en internasjonal lansering.

- Gode historier er gode historier i flere enn ett territorium, sier Vatn.

Les mer: Ny Warner Bros. Discovery-sjef rydder i rekkene – flere dramatopper forsvinner ut døren

Warner Bros. Discovery varsler ny satsing på TVNorge: - Lineær-TV er ikke dødt