Gullfesten fortsetter for Atyp: - Det sier noe om hva som bor i byrået

Jobben for Bufdir er verdt sin vekt i gull for reklame- og mediebyrået Atyp. Se alle kveldens vinnere fra Mediaforums mediepriser her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Torsdag var duket for en ny utgave av Mediaforum som tradisjonen tro startet med en fagdag før det var klart for den store prisutdelingen og festmiddagen på kvelden. Her ble det raskt klart at den store vinneren på The Hub i Oslo var reklamebyrået Atyp med kunden Bufdir. Sammen kunne de to innkassere gull i kategoriene «Mediekreativitet» og «Mediestrategi» for jobben «Tusen spørsmål til de tusen hjem».

For reklamebyrået Atyp, som satser både på reklame og mediestrategi, må det nok derfor ha smakt ekstra godt med gull nettopp i begge disse to kategoriene. 

- Jeg er så utrolig stolt og takknemlig over at man blir satt pris på. Vi får gull for å være reklame- og mediebyrå. Det er jeg så glad for. For det er når reklamebyrå og mediebyrå jobber under samme tak at vi lager de beste jobbene. Det tror vi på. Og i dag fikk vi bevis på akkurat det, sier byråleder i Atyp, Hågen Pettersen til Kampanje.

Les også: Her er finalistene til årets Mediaforum-priser - PHD og Coop har fire av fem nominasjoner i ny kategori

Han var på scenen med blant annet sine to byråkolleger André Thorsen og Sindre Foss som begge har vært en del av det gullvinnende Bufdir-teamet.  

- Dere går for begge deler og vinner både mediekreativitet og mediestrategi, hvordan klarer dere å smekke til i begge kategorier? 

- Jeg tror ikke det er ofte det skjer at man vinner både strategi og kreativitet. Det sier noe om hva som bor i byrået. At vi jobber tett og integrert, spesielt på det caset her. Vi er veldig stolte over hva vi har fått til, de konseptet som er spikket ut og de tankene som ligger bak, sier Thorsen.  

- Hvordan skal dere feire gullene? 

- Nå er vi utrolig stolte. Nå skal vi kose oss og være sammen med bransjen og hverandre, sier Thorsen.  

Totalt så var det 29 jobber på shortlist som ble til 17 finalister da Mediaforum giret opp til konferanse og prisfest.

Her kan du se et videointervju med de to ferske dobbeltvinnerne fra Atyp under Mediaforums store priskveld. 

Fortsetter gullfangsten

Dermed fortsetter Atyp og Bufdir å vise konkurransekraft og medaljeappetitt i kampen om medie- og kommunikasjonsprisene. Tidligere har Atyp gått til topps i «Gullblyanten» for sine jobber for Bufdir, mens Bufdir tidligere i år ble kåret til «Årets markedsfører» av Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO) med Atyp på laget.  Med kampanjen «Tusen spørsmål til de tusen hjem» bruker Bufdir markedsføring til rekruttering av fosterhjem og ikke minst skape synlighet rundt behovet som finnes for fosterhjem i Norge.

Les også: Bufdir hylles som Årets markedsfører: - Modig, helhetlig og svært effektfullt arbeid

- Det har vært et meget godt år og dere har vunnet flere priser tidligere. Hvorfor gjør denne kampanjen her det så bra? 

- Det er jo et utrolig viktig samfunnsoppdrag. Det rører mange i utgangspunktet, også er det jo, som alltid, når man får sannheten godt fortalt at det toucher litt ekstra. Det å sitte og spise frokost, og ha en juicepakke hvor man får et spørsmål som man kan diskutere rundt bordet, så ser alle at det er verdifullt, sier han. 

Kampanjen som har fått så mye oppmerksomhet handler om få flere til å ta praten om de kunne egne seg som en fosterfamilie der strategien har vært å plassere budskapene i situasjoner og på steder der familien er samlet. Flere samarbeid er som et ledd i kampanjen inngått med nasjonale og lokale merkevarer som First Price og spisebrett på McDonald’s.  

Les mer: Atypisk gullgrossist på Gullblyanten - tar revansje etter fleip om fusjon

Med servietten til topps:

I mangel på flagg ble det en serviett for dobbel gullvinner Hågen Pettersen i Atyp. Men servietten gikk til topps hos den glade vinneren av Mediaforums mediepriser. Foto: Eivor Eriksen.

PHD og WAL sikret gull for Coop

Totalt ble det delt fire fagpriser i tillegg til spesialprisene «Norges beste medieselger», «Annonsørprisen» og «Hedersprisen». Ett av byråene med flest nominasjoner var mediebyrået PHD og der hele fire av fem nominasjoner kom i den nye kategorien «Medieeffekt» for ulike samarbeid byrået hadde med Coop.  Til slutt ble det da også gull i denne kategorien med jobben «Gjør det billig! - Fra teori til beste praksis» for lavpriskjeden Xtra. PHD delte her gullet med reklamebyrået WAL.

- Caset er usedvanlig helhetlig; fra innsikt og strategi, til konseptutvikling og uttak i alle kanaler. Det er en tydelig rød tråd fra konsept til bevis og trafikk til butikk, sa Torstein Rafgård fra OM da han delte ut prisen til WAL og PHD.

Til sammen sikret de to seg både gull og diplomer med gullet i kategorien «Medieeffekt», mens PHD alene vant sølv og bronse to ulike jobber for Prix og Obs i den samme kategorien.

Gull i kategorien «Mediekampanje» gikk Til TV 2 med jobben «Fra utfordrer til storbonde» for Tufte.

- TV 2 har virkelig brettet opp ermene, tatt på seg arbeidstøyet, funnet frem verktøyene og lett med lys og lykt i eget hus for å utnytte alle eksisterende muligheter samt skapt nye, og da med ett enkelt mål for øyet nemlig å skape så gode resultater for kunden som overhodet mulig, het det i jurybegrunnelsen til Lene Sarset som til daglig jobber i mediebyrået OMD.

Totalt ble det delt ut fire gull, men der PHD og We Are Live delte ett av dem. Til sammen ble det delt ut 19 utmerkelser i løpet av kvelden innenfor valørene gull, sølv og bronse i tillegg til seks diplomer.

Sikret gullet:

Også byråene WAL og PHD kunne glede over et gull i den nye kategorien «Medieeffekt» på Mediaforums mediepriser. Foto: Eivor Eriksen.

Her kan du se alle kveldens vinnere under Mediaforums store reklamekonkurransen «Mediepriser 2022».Atyp topper gullfangsten

Byrå/Mediekanal Gull  Sølv Bronse  Diplom Totalt
Atyp 2       2
TV 2 1       1
WAL  1     1 2
PHD 1 1 1 1 4
Clear Channel   1     1
Schibsted     1   1
Red Dentsu X       2 2
Anorak   1     1
Per Høj     1   1
OMD   1     1
DNB     1   1
Starcom       1 1
Try       1 1
Totalt  5 4 4 6 19

 

Gullfesten fortsetter for Atyp: - Det sier noe om hva som bor i byrået