Overtar «sovende» konkurrent fra PR-topper: - En avtale der begge parter ble fornøyde

Samtidig bytter rådgivningsselskapet Elect navn.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

- Vi fikk en mulighet for å ta over selskapet som vi har valgt å benytte oss av, sier daglig leder Knud Fahrendoff i Elect som nå altså bytter navn til Byråvalg.

Rådgivningsselskapet Elect, som er eid med like store deler av annonsørforeningen Anfo og hodejegerne i Teft Consulting, kjøper konkurrenten Byråvalg. Byråvalg har siden begynnelsen av 2010-tallet jobbet med byråvalg for merkevarer i det norske markedet, men møtte fra 2018 konkurranse fra satsingen til Anfo.

- Vi tar ikke bare over selskapet, men også navnet siden det så presist beskriver hva vi allerede gjør, sier Fahrendorff.

Selskapet Byråvalg ble tilbake i 2011 startet av PR-toppen Rune Mørck Wergeland for å hjelpe annonsørene med valg av reklamebyråer. Selskapet var en del av et større internasjonalt system kalt Anac. Men bare ett år senere startet Mørck Wergeland opp PR-byrået byrået WergelandApenes sammen med partneren sin Martin Apenes. Dermed måtte PR-toppen distansere seg fra driften i selskapet som fikk TV-produksjonsmannen Jim Hoel inn på eiersiden.

Gjennom selskapet God Holdning står Mørck Wergeland og Apenes fortsatt oppført som eiere av Byråvalg med 75 prosent av selskapet, mens de øvrige prosentene har vært fordelt på Jim Hoel (15 prosent) og tidligere mediebyrårådgiver og kundesjef i Schibsted, Anne Dæhlie (10 ptosent). Selskapet hadde på det meste nær en halv million kroner i omsetning, men de siste årene har det vært svært lite aktivitet i selskapet, viser regnskapstallene.

- Vi som var involvert i selskapet har alle beveget oss videre. Det har vært lite med offensiv aktivitet i Byråvalg de seneste årene og nå har Elect kommet og ser ut til å gjøre det bra og de overtar nå merkevaren, sier tidligere rådgiver i Byråvalg, Jim Hoel til Kampanje.

Les også: Mørck Wergeland tar byråvalget

- Vi så på det som en god mulighet

Daglig leder i Anfo og styreleder i Elect, Jan Morten Drange, fortsetter som styreleder Byråvalg. Han sier rådgivningsselskapet Elect «har etablert seg godt i markedet innen byråvalg og evaluering av eksisterende annonsør- og byrårelasjoner.»

- Vi har fått meget gode tilbakemeldinger fra både annonsører og fra byråer som har deltatt i byråvalgsprosesser som har vært ledet av Elect, nå Byråvalg. Vi er meget glade og stolte av å ha få tillit fra både store og mellomstore annonsører med kjente merkevarer innen mange forskjellige bransjer. Elect har bidratt med innsikt om byråverden og kombinert det med en inngående kjennskap til det indre livet hos annonsøren. Med denne innsikten er vi i stand til å lede smidige og effektive prosesser for begge parter, sier Drange.

Elect hadde i 2021 en omsetning på snaue 1,5 millioner kroner og tilnærmet null i resultat.

Daglig leder i det nye Byråvalg, Knud Fahrendorff, er også knapp i kommentarene, men sier partene kom «i en dialog» og at «de kjente litt til hverandre fra tidligere.»

- Vi så på det som en god mulighet og selskapet hadde et veldig godt navn som er veldig beskrivende for det vi holder på med, sier Fahrendorff.

Han sier det ikke er noen ansatte i Byråvalg og det er primært navnet de kjøper.

- Betalte dere mye for Byråvalg?

- Det ble en avtale der begge parter ble fornøyde, sier Fahrendorff.

Overtar «sovende» konkurrent fra PR-topper: - En avtale der begge parter ble fornøyde