Hurtigruten samler reklame- og mediekjøp i én avtale - Try får jobben

- Det er gøy å jobbe med en merkevare alle i Norge har et forhold til, sier Try-konsulent.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist
Nafisa Zaheer
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det er store ting på gang i Hurtigruten. Forrige uke ble det kjent at Hurtigruten-konsernet splitter virksomheten i en norsk og en internasjonal virksomhet.  Den globale virksomheten, som så langt har seilt under navnet Hurtigruten Expeditions, går over til å hete HX, mens Hurtigruten Norge skal heretter bare gå under navnet Hurtigruten.

Hurtigruten Norge skal ha hovedkontor i Oslo, mens HX vil ha sitt hovedkontor i London.

Les mer: Hurtigruten-selskaper får nye navn

Hurtigruten er likevel en global merkevare som fortsatt har vekstambisjoner i Norden og i hjemmemarkedet, understreker nordisk markedssjef Ida Martine Øyen.

- Hurtigruten skal med den justerte merkevarprofilen forsterke en allerede sterk posisjon ytterligere, og vokse, sier hun til Kampanje.

For å få til det, har Hurtigruten engasjert reklamebyrået Try.

- Vi opplever at Try forstår kompleksiteten og mulighetene som ligger i Hurtigruten-merkevaren, og vi ser veldig fram til samarbeidet, sier Øyen.

- Stor fordel å samle kommunikasjon og distribusjon

Hurtigruten har tidligere samarbeidet med Los & Co på reklame, men denne avtalen tok slutt for flere år siden, får Kampanje opplyst. 

På mediesiden har Hurtigruten hatt et samarbeid med Essence Mediacom i Norden. Også denne avtalen legges nå hos Try.

- For oss er det en stor fordel å kunne samle kommunikasjonen og distribusjonen vår i Norge og Norden hos én samarbeidspartner. Det gir oss en mer strømlinjeformet prosess fra idéutvikling til mediedistribusjon.

Markedssjefen legger vekt på at Try er en partner med norsk forankring og nordisk kulturforståelse med faglig tyngde og «gode, kreative hoder».

- Begeistringen er gjensidig, sier konsulent Caroline Fleischer Irving i Try.

- Det er gøy å jobbe med en merkevare som alle i Norge har et forhold til, som har dype tradisjoner og lange historiske røtter – men samtidig fremtidige ambisjoner og endringsvilje. Vi vil bistå Hurtigruten på veien fremover, med bruk av flere av tjenestene i Try-huset.  

Nytt samarbeid:

Hurtigruten har samarbeidet med en rekke reklame- og mediebyråer de siste årene. Nå satser selskapet alt på Try.

- Det koster å investere i merkevaren

Try er likevel ikke det eneste byrået Hurtigruten jobber med. Det er det internasjonale byrået SGK som står bak arbeidet med den nye merkevaren HX og lokale tilpasninger av merkevareidentitetene til Hurtigruten.

- Vi opplevde at SGK på en veldig fin måte skjønte hvor vi kommer fra og hvem og hva vi i dag er og tilbyr. Samtidig skisserte de en slående plan for hvordan å fortelle historiene om to distinkt ulike, men samtidig veldig beslektede, merkevarer til ulike målgrupper over hele verden, sier pressevakt Øystein Knoph Hurtigruten Group.

-
Av alle byråene vi snakket med, stakk de seg ut som sterkest på å kombinere fortid, nåtid og framtid i historiefortellingen, legger han til.

Navneendringene og den nye visuelle identiteten skal iverksettes fortløpende og med full effekt fra desember i år.

- Det har vært viktig for oss å etablere en ny merkevarestruktur som kommuniserer kraftfullt, målrettet og effektivt til målgruppene de er relevante for. De nye merkevareidentitetene skal understøtte forretningsstrategien vår om videre vekst og speile den eksklusive gjesteopplevelsen vi i dag tilbyr, sier Knoph.

Han forteller at det har vært viktig for dem at prosessen er kostnadseffektiv, men pressevakten legger heller ikke skjul på at det hele har en viss pris.

- Nå gleder vi oss veldig til å kle oss i ny drakt og til sammen å fortelle historien om Hurtigruten og HX, som spiller videre på Hurtigruten Expeditions, med ny glød. Det koster å investere i eksisterende merkevare, og det koster å innføre en ny merkevare. Vi er sikre på at dette er investeringer som vil gi god avkastning.

 

Hurtigruten samler reklame- og mediekjøp i én avtale - Try får jobben